Güterres: KOEP, nükleer silahların yayılmasını engellemede olumlu bir adımdır

  • 21 Eylül 2018
  • 1.261 kez görüntülendi.
Güterres: KOEP, nükleer silahların yayılmasını engellemede olumlu bir adımdır

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ile ilgili tutumunun değişmediğini ve bu anlaşmanın nükleer silahların yayılmasını önlemede olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Guteres düzenlediği basın toplantısında Trump’ın 26 Eylül’de BM Güvenlik Konseyinde Nükleer silahların önlenmesi oturumuna katılacağı ile ilgili, bu oturumun konseyin diğer oturumları gibi normal bir oturum olduğunu söyledi.

Bir muhabir Guterres’e hitaben, ‘’Siz bu oturuma katılacaksınız, fakat Trump nükleer anlaşmadan çekilmiş ve onun zihniyetini değiştirmek için bir yol olmadığı gözüküyor. Bu anlaşma yok olma yolunda mı?’’ soru yöneltti.

Guterres, ‘’Genel Sekreterin bu oturuma katılması, diğer oturumlarda olduğu gibi rapor sunmak içindir. Sadece üye ülkeler oturuma katılabilecekler’’ dedi.

Güterres, ‘’Benim KOEP ile ilgili tutumum değişmemiştir. İran’ın bazı ülkelerdeki varlığından dolayı dile getirilen kaygılar ve Husilere destekleri haricinde, bana göre, KOEP, nükleer silahların yayılmasını önlemede olumlu bir adımdır’’ dedi.

Guteres anlaşmanın sona yaklaşıp yaklaşmadığı ile ilgili, ‘’Bu belli değildir, bu konuda İran ve diğer ülkeler arasında müzakereler yapılmıştır ve bana göre bu çabalar nükleer silahların yayılmasını önleme yönündedir. Umarın nükleer silahların yayılmasını önleme çabaları başarılı olur zira bana göre bunun aksi bir durum bölge için çok tehlikeli olacaktır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.