Haaretz: “2014 Yılında İntihar Eden İşgal Askeri Sayısında Artış Görüldü”

  • 01 Ocak 2015
  • 984 kez görüntülendi.
Haaretz: “2014 Yılında İntihar Eden İşgal Askeri Sayısında Artış Görüldü”

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, bugünkü (1 Ocak Perşembe) sayısında, 2014 yılının en çok işgal askerinin intihar ettiği yıl olarak “İsrail” tarihine geçtiğini ifade etti.

Haberde, bu kadar çok sayıda işgal askerinin intihar etmesi nedeniyle işgal ordusu içinde intihar olaylarını araştırmak üzere özel bir birim kurulduğunu, geçen yıl intihar olaylarında yaşanan artışın daha önce görülmemiş bir boyuta ulaştığını belirtti.

Haaretz gazetesi, işgal ordusu içinden kaynaklara dayandırdığı haberinde, ordunun yaklaşık dört ay önce 2014 yazında Gazze Şeridi’ne açılan savaşın işgal askerleri üzerindeki etkisini ve intihar olaylarındaki rolünü incelediğini bildirdi.

İşgal ordusunun şu ana kadar intihar eden askerlerin gerçek sayısını açıklamadığını kaydeden gazete, kendi istatistiklerine göre 2013 yılında 7 işgal askeri intihar ederken 2014 yılında bu sayının 10’a yükseldiğini ifade etti.

Gazeteye konuşan işgal ordusundan bir yetkili ise psikiyatristlerden ve uzman doktorlardan oluşan özel birimin Gazze Savaşı sırasında psikolojik sarsıntı yaşayan binden fazla askerin tedavisine başladığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.