Haaretz: İsrail açtığı savaşların bedelini ödeyecek

  • 22 Şubat 2015
  • 971 kez görüntülendi.
Haaretz: İsrail açtığı savaşların bedelini ödeyecek

Siyonist İsrail basınından Haaretz gazetesi, Siyonist İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ne  açtığı savaşı vahşi olarak itiraf ederken, İsrail elebaşlarının  işledikleri cinayetlerden dolayı yargılanmalarının sözkonusu olduğunu yazdı.

Filistin kaynaklarına göre, Siyonist İsrail gazetesi, Gazze Şeridi’ne yönelik Siyonist İsrail  rejiminin saldırı ve cinayetlerini ‘Vahşi’ bir girişim olarak nitelerken, başta  İsrail genel kurmay başkanı olmak üzere diğer elebaşların bir gün mutlaka işledikleri cinayetten dolayı yargılandıklarının görüleceğini yazdı.

Gidean Levy’nin kaleme aldığı yazıda, İsrail rejiminin Gazze ve Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda savaş suçu işlediğine dikkat çekilirken,  İsrail’in bundan dolayı bir gün mutlaka uluslar arası mahkemede  yargılanacağını  bildirdi.

Gazete, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik açtığı  savaşların asla hafızlardan  silinmeyeceğini  yazarken, bunun İsrail’e bedelinin ağır olduğunu yazdı.

Siyonist İsrail ordusunun  Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısında binlerce insanın öldüğü, binlerce ev,  işyeri, okul ve hastanenin yerle bir olduğuna da işaret edilen yazıda,  İsrail’in bu siyasetlerinin  İsrail toplumuna da zarar verdiği kaydedildi.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail’in 2008’de Gazze’ye açtığı savaşta 1400 Filistinli şehit olmuş ve geçen yılki  savaşta da 2100 Filistinli şehit olmuştu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.