Haaretz: “Netanyahu, UCM Aleyhinde Karalama Kampanyası Başlatma Kararı Aldı”

  • 19 Ocak 2015
  • 705 kez görüntülendi.
Haaretz: “Netanyahu, UCM Aleyhinde Karalama Kampanyası Başlatma Kararı Aldı”

Siyonist işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin meşruiyetini tartışmalı hale getirmek için medya aracılığıyla büyük bir kampanya başlatma kararı aldığı ifade edildi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Fatou Bensouda, işgal güçlerinin işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği ihlaller ve savaş suçları için ön soruşturma yapılacağını açıklamıştı.

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, bugünkü (19 Ocak Pazartesi) sayısında, Netanyahu’nun dün yaptığı görüşmelerin ardından Lahey’deki UCM ve Başsavcı Fatou Bensouda aleyhinde medya aracılığıyla bir karalama kampanyası düzenlemeye karar verdiğini bildirdi.

Gazete, işgal rejimi başbakanının Dışişleri Bakanlığı’nın UCM ve Başsavcı’nın muhatap alınmaması ve doğrudan hedef alınmaması tavsiyesine rağmen böyle bir karara vardığını yazdı.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, UCM Başsavcısı Fatou Bensouda’yı “İsrail düşmanı” ilan ederken, Netanyahu’nun ofisinden bir yetkili de UCM’nin adımının işgal rejiminin kendini savunma hakkını elinden almayı ve terörle mücadelede elini kolunu bağlamayı hedeflediğini ileri sürdü.

Netanyahu’nun dün gerçekleştirdiği görüşmelere Güvenlik Bakanı Moshe Yaalon ile güvenlik birimlerinden, dışişleri ve adalet bakanlıklarından üst düzey yetkililerin katıldığı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.