HAARETZ: Netanyahu’nun Yüzünde Gözlemlenen Değişikliğin Sebebi Hamas Karşısında Alınan Yenilgi…

  • 05 Aralık 2014
  • 732 kez görüntülendi.
HAARETZ: Netanyahu’nun Yüzünde Gözlemlenen Değişikliğin Sebebi Hamas Karşısında Alınan Yenilgi…

Siyonistlerin ünlü Haaretz adlı gazetelerinde yayınlanan bir yorumda işgal rejiminin başbakanı Netanyahu’nun geçtiğimiz yaz aylarında Gazze’ye düzenlediği saldırının ardından yüzünde bir erozyon yaşandığı iddia edildi. Haaretz’in yorumunda Netanyahu’nun bu savaştaki aldığı tahribat ve yenilginin sonrasında kendisini psikolojik yönden etkilediği ve yüzünde hissedilir bir değişikliğin gözlemlendiği, buna da Hamas karşısındaki yenilginin neden olduğu dile getirildi.

1948 Bölgesi Arapları adlı haber sitesinin verdiği haberde Haaretz gazetesinin yorumunda şu ifadelere yer verildiği dile getirildi:

“Netanyahu son dönemde kendini, İran’ın herhangi bir nükleer saldırı tehdidine karşı yahudi halkını kurtaracak tek ve güçlü güven adamı olarak takdim etmeye çalışıyordu. Fakat yahudi toplumunun gözündeki imajı bunun tam tersidir.”

Habere göre yorumda ayrıca şu husus vurgulanıyor:

“Gazze’yi hedef alan saldırı sonrasında, Netanyahu her ne kadar imaj kurtarma amaçlı açıklamalar yapsa da yüzünde bir erozyon gözleniyor. O yüzden bugün Kudüs’te bir imaj kurtarma savaşı veriyor. Fakat yahudiler onun açıklamalarını hakkındaki güvenlerini kaybetmelerine götüren bir yaklaşımla değerlendiriyorlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.