Hac Ali Ekberi: Sistan ve Belucistan halkı İslam nizamına güçlü bir şekilde bağlı

  • 14 Aralık 2022
  • 63 kez görüntülendi.
Hac Ali Ekberi: Sistan ve Belucistan halkı İslam nizamına güçlü bir şekilde bağlı

İslam inkılabı rehberinin Sistan ve Belucistan eyaletine gönderdiği heyetin başkanı Hac Ali Ekberi, Sistan ve Belucistan halkının İslam nizamına güçlü bir şekilde bağlı olduğunu vurguladı.

Hüccet-ül-İslam Muhammed Cevad Hac Ali Ekberi, KHAMENEI.IR sitesine verdiği demeçte, İslam inkılabı rehberinin Sistan ve Belucistan eyaletine duyduğu muhabbet ve sevginin bölge halkı arasında çok rahatça görüldüğünü söyledi.

İran’da Şii-Sünni ayrımı olmadığına vurgu yapan Hac Ali Ekberi, İslam nizamının Sünnilere yaptığı hizmetlerin ülke tarihinde eşi benzeri olmadığını söyledi.

İran Cuma İmamları Sİyaset Konseyi Konseyi Başkanı Ekberi,  Sistan ve Belucistan eyaletindeki ayrılıkçılık propagandasına atıfta bulunarak, bu eğilimin haksız yere eyaletin içinden yanlış ve kafa karıştırıcı bir anlatıyı teşvik ettiğine işaret etti. Ekberi, eyalet halkının aksine İslam nizamına çok güçlü bir şekilde bağlı olduğunu söyledi.

Hüccetül İslam Hac Ali Ekberi, eyaletleri  hakkında “bölücü” kelimesinin kullanılmasından halkın, ileri gelenlerin, aşiret reislerinin, âlimlerin ve bazılarının çok  üzüldüklerini zira onların kendilerini İran sınırlarının koruyucusu olarak gördüklerini söyledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.