Hadi Amiri: Irak halkının fedakarlıkları olmasaydı bu zamana kadar Irak ve Fars Körfezi tamamen IŞİD’in sultasına geçmiş olurdu

  • 12 Haziran 2015
  • 720 kez görüntülendi.
Hadi Amiri: Irak halkının fedakarlıkları olmasaydı bu zamana kadar Irak ve Fars Körfezi tamamen IŞİD’in sultasına geçmiş olurdu

Irak Bedir Ordusu genel sekreteri Hadi El’Ameri, Irak dini mercileri ve Irak halkının İran’ın yardımlarıyla, Irak’ın parçalanmasının önüne geçmesi çağrısında bulundu.
Irak Bedir Ordusu genel sekreteri ve Irak gönüllü ordu komutanlarından Hadi El’Ameri,, bu ülkenin IŞİD’in elinden kurtulmasının yolunun Irak’ta dini merciler ve Irak halkının, İran’ın yardımlarıyla mümkün olduğunu ve bu şekilde Irak’ın parçalanmasının önüne geçilebileceğini söyledi.
Ameri, Irak halkının fedakarlıkları olmasaydı bu zamana kadar Irak ve Fars Körfezi’nin tamamen IŞİD’in sultasına geçmiş olacağını belirtirken, Remadi kentinin devrik Saddam rejimi kalıntılarının hıyanetleri sonucu IŞİD’in eline geçtiğini dile getirdi ve halihazırda inisiyatifin halk güçlerinin elinde olduğunu ve bu terör örgütünü Felluce ve ardından da Remadi’den temizleyeceklerini söyledi.
Bu arada Irak cumhurbaşkanı da, el’Irakiye TV. kanalına verdiği demeçte, İran’ın rolü ve İranlı askeri danışmanların Irak’taki varlığına temasla, İran’ın daha başından IŞİD ile mücadele konusunda Irak’a yardıma koştuğunu ve Irak’ın asla İran’ın yardımlarını unutmayacağını söyledi.
İranlı danışmanların Irak’taki varlığına değinen Irak cumhurbaşkanı bunların da diğer ülkelerden Irak’a gelen askeri danışmanlar gibi olduğunu söyledi.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.