Hadi, komutanların desteğini alamadı…

  • 25 Şubat 2015
  • 810 kez görüntülendi.
Hadi, komutanların desteğini alamadı…

Başkent Sana’dan ayrılıp Aden’e giden eski Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin güneyde bir hükümet kurmaya çalıştığı; ancak komutanların desteğini alamadığı bildirildi.

El Vakt’a demeç veren bir kaynak, meclisten istifasını geri alan Mansur Hadi’nin güneydeki ordu komutanlarından destek alamadığını söyledi.

El Vakt’a açıklamada bulunan kaynak, “Mansur Hadi, Aden, Lahic, Dali ve Taiz kentlerindeki ordu komutanlarının desteğini elde etmeye çalıştı. Bu arada Mansur Hadi ile kabile ihtilafları olmasına rağmen General Ali Muhsin el-Ahmer ve Hamid el-Ahmer de Mansur Hadi’ye ve güneydeki komutanlara katılmak için harekete geçtiler; ancak şu ana kadar çabalarından bir sonuç alamadılar” dedi.

Mansur Hadi’nin 1986 ile 1990 yılları arasında Güney Yemen Cumhurbaşkanlığı yapan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Ali Salim el-Beyd’le de defalarca temas kurarak ondan Aden’de başlatacağı girişime destek istediği; ancak Salim el-Beyd’den olumsuz cevap aldığı bildirildi.

Habere göre Yemen Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Ali Salim el-Beyd, yaptığı açıklamada “Aden’in kuzeydekilerin başkenti haline gelmesini kabul etmeyiz” diyerek Mansur Hadi ile işbirliğini reddetti ve güneylilere Sana-Aden çekişmesinde herhangi bir taraf lehinde hareket etmemeleri çağrısında bulundu.

Öte yandan kısa bir süre önce Kahire’de bir toplantı yapan eski Güney Yemen Cumhurbaşkanı Ali Nasır’ın çevresindeki güneyli grupların da “Mansur Hadi’nin Aden’deki oyunlarına katılmayacağız” şeklinde bir açıklama yaptığı bildirildi.

Kaynak:YDH

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.