Halep İçin Histeri Körükleyen Batı Medyası, Musul İçin Susuyor

  • 28 Mart 2017
  • 1.165 kez görüntülendi.
Halep İçin Histeri Körükleyen Batı Medyası, Musul İçin Susuyor

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği, Batı medyasının, Halep operasyonuyla ilgili haberle kıyaslandığında Musul’daki sivil ölümlere şaşırtıcı biçimde sakin yaklaştığını belirtti.

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, “Maalesef, Musul’daki terörle mücadele operasyonu birçok Batı kaynaklarda, geçen yıl Halep’in doğu mahallelerinin kurtarılmasıyla ilgili körüklenen histeriyle kıyaslandığında şaşırtıcı biçimde sakin takdim ediliyor. Musul’da her gün yaşanan trajediler, uluslararası basın ve sivil toplum örgütleri tarafından açıkça görmezden geliniyor” dendi.

“Çifte standartlardan vazgeçilmesi ve Musul, Suriye veya başka bir yerdeki durumun tarafsızca aktarılması çağrısında bulunuyoruz” diyen Rusya Daimi Temsilciliği, Musul’daki operasyonu yakından takip etmeye devam edeceklerini belirterek şunu dedi: “Uluslararası koalisyonun saldırılarında sivillerin öldüğü yönündeki haberler bağlamında Musul’daki durum derin kaygı uyandırıyor.”

Halep’in doğu mahallelerindeki operasyon sırasında, birçok hayatı kurtaran girişimin uygulandığını hatırlatan Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği, “Terörist grupların üyeleri dahil militanların kenti terk etmesi için koridorlar organize edilmişti. Bunun sonucu, kentin bu kısmını kurtarmada silahlı güçleri kullanma gereği azaltılmıştı. Bu, sivil halkı kurtarmak için yapılmıştı. Böyle doğru, ihtiyatlı ve sorumluluk içeren yaklaşımın Musul’da da koalisyon tarafından sergilenmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.