Halep’in güneydoğu bölgeleri Suriye ordusunun eline geçti

  • 31 Ocak 2017
  • 1.050 kez görüntülendi.
Halep’in güneydoğu bölgeleri Suriye ordusunun eline geçti

Suriye ordusu ve halk güçlerinin son iki gündür düzenledikleri operasyonlar sonucu Halep’in güneydoğu bölgeleri teröristlerin sultasından kurtarıldı.

İRNA’nın verdiği habere göre, Suriye medyası verdiği haberde, Suriye ordusunun halk güçlerinin desteğiyle cumartesi günü  terör örgütü IŞİD’e karşı başlattığı yeni operasyonlar sonucunda  Halep’in güneydoğusunda Katbiye kasabasını teröristlerden geri aldıklarını ve el’Cubul bölgesine  sahip olduklarını ve bu operasyonlar sırasında çok sayıda teröristin de öldürüldüğünü bildirdi.

Bu arada Rusya savunma bakanlığı, dün Suriye’nin doğusunda yer alan Deyruz’Zur bölgesinde terör örgütü IŞİD mevzilerinin  havadan vurulduğunu ve sözkonusu operasyonda teröristlere  çok ağır  kayıp ve hasar verdirildiğini bildirdi.

Öte yandan, Bu arada SANA’nın haberine göre, bir askeri kaynak, Suriye hava güçlerinin desteğinde ordu birliklerinin Homs kırsalının doğusunda 4. İstasyonun yaklaşık 10 km güneydoğusuna düşen Biir Ebu Tavvale ve Biyot Cerbue el Azo bölgelerinde IŞİD’in son mevkilerini imha etmeleri ardından bölgeyi kontrollerine geçirdiklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.