Halep’in Kurtarılması Amerika’nın BOP Rüyasını Yerle Bir Etti

  • 19 Aralık 2016
  • 2.142 kez görüntülendi.
Halep’in Kurtarılması Amerika’nın BOP Rüyasını Yerle Bir Etti

İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tuğgeneral Mesut Cezayiri; Suriye’deki son gelişmeler ve Halep kentinin teröristlerden temizlenmesine ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Suriye devletinin ve milletinin tüm fitne ve saldırılara rağmen göstermiş oldukları direniş tıpkı 8 yıllık kutsal savunma döneminde olduğu gibi direnen milletlerin düşman ne kadar güçlü olursa olsun başarılı olacağını göstermiştir. Direniş cephesinin elde ettiği zafer ile Amerika’nın Suriye’yi bölme ve seçilmiş hükümeti devirme planları alt üst olmuş ve BOP rüyası hüsrana uğramıştır.”

General Cezayiri sözlerinin devamında; teröristlerin Suriye ve Irak’ta son kozlarını ortaya koyduklarını belirterek; “Düşman, Irak ve Suriye’de vahşetin ve katliamların olabildiğince uzamasını istemektedir. Çünkü Amerika ve Siyonistler Batı Asya topraklarının ve özellikle İslam coğrafyasının yangın yerine dönmesini istemektedirler” ifadesinde bulundu.

Direniş cephesinin şartlar ne olursa olsun düşmanı Irak ve Suriye topraklarından süreceğini kaydeden General Cezayiri düşmanın savaş taktiklerini genişlettiğini belirterek “ Düşman Suriye ordusunun direncini kırmaya çalışmaktadır. Ancak bu milletin direnme gücü asla kırılmayacaktır” dedi.

General Cezayiri sözlerinin devamında şunları söyledi: “Halep’te elde edilen zafer düşmana büyük bir yenilgi yaşatmıştır. Ayrıca bölgeye kazandırdığı stratejik önem nedeniyle de benzeri olmayan tarihe kazınacak bir zafer olmuştur.”
General Cezayiri yıllar süren İran-Irak savaşından sonra yenilen Saddam rejiminin ardından yapılan ateşkes ile İnsan Hakları Kurumu’nun ve BM’nin direnişin önünü almak istediğini kaydederek “ Bugün aynı taktik düşman tarafından Suriye’de de uygulanmaya çalışılmaktadır” dedi.

General Cezayiri açıklamalarının devamında Amerika ve Siyonistlerin İslam ülkelerini zayıflatarak işgalci İsrail rejiminin güvenliğini hedeflediğine işaret ederek; “Bu emperyalist sistem ile mücadelenin tek yolu her alanda düşmana karşı ciddi bir direnç sağlamaktır. Bu anlamda Musul ve Halep zaferi düşmana vurulan en ağır darbe olmuştur. Ancak bu zaferler planlarının tamamen sonlandığı anlamına gelmemelidir” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin sonunda Yemen’deki gelişmelere de değinen General Cezayiri Suud rejiminin Yemen’de açık bir yenilgi tattığını belirterek; “Yemen artık Suud rejiminin bir eyaleti olmaktan çıkmıştır. İran İslam Cumhuriyeti Müslüman Yemen halkının tercihine saygı duyarak Yemen milletinin yanında olmaya devam edecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.