Halep’te teröristlere büyük darbe: 156 terörist öldürüldü

  • 06 Kasım 2016
  • 1.115 kez görüntülendi.
Halep’te teröristlere büyük darbe: 156 terörist öldürüldü

Halep’in muhasarasını kırmakta başarısız kalan teröristlere ağır darbe verdirildiği ve en az 156 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

El’alem kanalına göre, 70 teröristin yabancı olduğu toplamda 156 teröristin öldürüldüğü bildirilirken,   bunların Halep’in batı cephesinde Suriye ordu güçlerince  öldürüldüğü açıklandı.

Bu arada dün Halep etrafında bir kaç saatlik sessizlik ardından  Halep’in batı ve güney batısında çatışmaların  Suriye ordusu ve teröristler arasında yeniden  başladığı bildiriliyor.

Bu arada  Suriye savaş uçaklarının   Halep’in bir  çok bölgesinde  teröristlere ait  mevzileri yerle bir ettiği bildiriliyor.

Suriye ordusunun Halep’in  batısında teröristlere ait casusluk amacıyla faaliyet gösteren bir İHA’yı vurduğu bildirildi.

(Diğer yandan bir askeri kaynak Suriye hava güçlerinin dün  öğlen saatlerinde İdlib kırsalının güneyi Heyş Bölgesinde Nusra Cephesi, Ahrar el Şam İslami Hareketi ve Cund el Aksa adlarıyla bilinen ve saflarında çok sayıda yabancı azılı teröristi barındıran ‘Ceyşul Fetih’ adı altında toplanan teröristlerin siper ve karargahlarını imha ettiklerini aktardı.

Hava operasyonlarında yüksek sayıda teröristin ekipmanlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiklerini belirten kaynak; bir kısmı ağır silahlarla donatılmış, bir kısmı da zırhlı olan birçok aracın ekipleriyle birlikte imha edildiklerini ifade etti.

Hava güçlerinin Hama kırsalının kuzeyi ve doğusunda ‘Ceyşul İslam’ ve IŞİD çetelerinin mevki, karargah ve hareketlenmelerini yoğun ateşe tuttuklarını kaydeden askeri kaynak; operasyonlarda bu radikal çetelerin ciddi kayıplara uğratıldıklarını belirtti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.