Halep’te yakalanan teröristlerden itiraflar: Türkiye toprakları üzerindeki kamplarda Türk, Amerikalı ve Katarlı subayların elinde eğitim aldık

  • 07 Temmuz 2015
  • 1.298 kez görüntülendi.
Halep’te yakalanan teröristlerden itiraflar: Türkiye toprakları üzerindeki kamplarda Türk, Amerikalı ve Katarlı subayların elinde eğitim aldık

Suriye Ordu birliklerinin Halep’te canlı olarak yakaladıkları tekfirci ve vatan haini teröristler Türkiye toprakları üzerindeki kamplarda Türk, Amerikalı ve Katarlı subayların elinde eğitim aldıklarını itiraf etti.

Suriye Televizyonunun dün akşam yayınladığı itiraflarında söz konusu teröristlerden Ahmet Mustafa Mastari, Hama ilinden olduğunu ifade etmesi ardından ‘Hama Kalkanı Tümeni’ adlı oluşumda terör faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi. ‘Ebu el Bera’ kod adıyla bilinen bir grup elebaşının komutasında dört ay kadar terör faaliyetlerinde bulunduğunu ifade eden terörist Mastari; ardından Selkin Bölgesinde 45 gün süren bir eğitim aldığını söyledi. Mastari Selkin’de Türk ve Amerikalılar tarafından eğitildiklerini söylerken, daha sonra Halep’e, oradan da Türkiye’ye gittiğini belirtti.

Mastari Türkiye’deki eğitim kamplarında 30 gün eğitim alması ardından Halep’e döndüğünü söyledi. Halep’te 6 teröristle birlikte bir barikatı teslim aldığını ifade eden Mastari; Selahattin Bölgesinde grup elebaşı olarak faaliyette bulunduğunu belirtti. Mastari daha sonra ‘Birinci Alay’ adlı oluşuma tabi ‘Sultan Murat Tümeni’nde ‘Sultan Murat’ kod adıyla bilinen bir şahısla birlikte faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Terörist Mastari ‘Halep’in Fethi’ operasyonunda ‘Sultan Murat’ ile koordinasyon içinde Halep’te Zehra Cemiyetinde Suriye ordusunun elindeki mevkileri ele geçirme amacıyla saldırıya katıldığını belirtti. Saldırıya kendisiyle birlikte yaklaşık 250 teröristin katıldığını söyleyen Mastari; bir kısmının ölü yaralı, bir kısmının canlı olarak yakalandıklarını geriye kalanların ise kaçtıklarını ifade etti.

İdlib ve Hama kırsallarının bir dizi bölgesinde terör eylemlerine katıldığını itiraf eden Mastari; Halep’e götürülmeleri ardından Selahattin Semtinde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Mastari Selahattin Semtinden civardaki sivil yerleşim alanlarını füze ve roketlerle hedef aldıklarını, ölen sivil vatandaşların cesetlerini de binalara attıklarını söyledi.

Halep kırsalı Hayyan Bölgesinden olduğunu söyleyen terörist Zekeriya Şerrak el Zeyt ise ‘Tevhit Tümeni’nde faaliyet gösterdiğini ve ‘Halep’in Fethi Operasyonunu planlama faaliyetlerine katıldığını belirtti.

Ramazan ayından yaklaşık on gün önce operasyona başladıklarını söyleyen Şerrak el Zeyt; ‘Ebu Deccana’ kod adlı şahısla koordinasyon içinde Suriye ordusunun bulunduğu binalara saldırılarda bulunduklarını ifade etti. Şerrak el Zeyt grubundaki 60 teröristle birlikte binardan birinde çembere alındıklarını, bir kısmının ölü yaralı, diğerlerinin ise sağ salim yakalandıklarını söyledi.

Halep Kentinin Sükkeri Semtinden olduğunu söyleyen Muhammed Akil Ek ise; Handerat Kampı Bölgesinde terör faaliyetlerine katıldığını söyledi. Terörist Selkin’de Amerikan, Katarlı ve Türk subaylar tarafından 45 gün eğitilmeleri ardından Türkiye’ye gittiklerini ifade etti. Türkiye’de kendilerine kişi başına 200 dolar verildiğini ifade eden terörist; daha sonra Suriye ordusuna karşı savaşmak için Halep’e geri döndüklerini belirtti.

Terörist Akil Ek, ‘Halep fethi operasyonu’ kapsamında oldukça büyük sayılarla saldırdıklarını, fakat saldırılarının başarılı olamayıp yakalandıklarını söyledi.

Terörist Hasan Hassani ise itiraflarında İdlib’ten olduğunu ifade ederken; ‘Sukur el Ğab Tümeni’ adıyla bilinen oluşumda faaliyet gösterdiğini söyledi. Hassani 60 teröristle birlikte Zehra Cemiyetine saldırdıklarını, fakat saldırının başarılı olmayıp ordunun elinde ölü, yaralı ve canlı olarak düştüklerini söyledi.

Halep kırsalı Hayyan Bölgesinden terörist Yusuf İsmail Kunti ‘Şam Kolordusu’ adıyla bilinen terör oluşuma tabi ‘Mağavir el İslam Tümeni’nde faaliyet gösterdiğini söyledi. Terörist ana karargahlarının daha önce Halep kırsalı Han el Asel olduğunu ifade ederken, Zehra Cemiyetinde terör eylemlerine katılırken yakalandığını belirtti. Terörist Kunti Zehra Cemiyetine saldırı esnasında ‘Hekim Ömer’ adıyla bilinen şahısın komutasında bir binaya girmeleri ardından yaralanıp tutuklandığını söyledi.

Halep’te bir dizi bölgede terör eylemlerine katıldıklarını söyleyen terörist; Zehra Cemiyetine saldırılarına yaklaşık 600 teröristin katıldığını ifade etti.

Bostan el Zehra Bölgesinden olduğunu söyleyen terörist Kasım Abdullah ise ‘Sultan Murat Tümeni’ne katılmadan önce Türkiye’de 5 ay süre kaldığını belirtti. Aylık 18 bin lira maaş aldıklarını söyleyen terörist, 50 teröristten ibaret grupla birlikte Zehra Cemiyetine saldırılarının başarısız olmasıyla kendilerini Suriye ordusuna teslim ettiklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.