Halid Bataş: Filistin Topyekun Bir Savaşla Karşı Karşıya

  • 03 Ocak 2018
  • 1.084 kez görüntülendi.
Halid Bataş: Filistin Topyekun Bir Savaşla Karşı Karşıya

Filistin İslami Cihat Hareketi liderlerinden Bataş; işgal rejimi İsrail’in iktidardaki Likud Partisi’nin ABD’nin kararı çerçevesinde aldığı yeni kararın Filistin’i topyekun bir savaş ile karşı karşıya koyduğunu belirtti.

Filistin İslami Cihat Hareketi üyelerinden Halid Bataş, Tesnim’e yaptığı açıklamada; Likud Partis’nin Batı Şeria’yı işgal topraklarına ilave etme kararına işaretle, ABD’nin Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti olarak tanıma kararı doğrultusunda Likud’un böyle bir karar aldığını belirterek, Filistinlilerin bu partinin söz konusu kararını kınadıklarını kaydetti.

İslam ülkelerini Filistin halkının yanında durmaya ve direnişi desteklemeye çağıran Bataş, Siyonist rejimin planları karşısında en güçlü seçeneğin direniş olduğunu belirtti.

İslami Cihat lideri; Likud Partisi’nin kararının Filistin krizinin siyasi çözüm sürecini bitirdiğini ifade ederek, İslam ve Arap devletleri başta olmak üzere dünya ülkelerinin işgal rejiminin Kudüs ve Batı Şeria’yı işgal topraklarına bağlamasını kabul etmeleri halinde, bu rejimin diğer topraklar üzerinde de mülkiyet iddiasında bulunabileceğini, örneğin Tunus’un Cerye veya Suudi Arabistan Hayber bölgesinin birer Yahudi toprağı olduğunu söyleyebileceğini, bu neden İslam ülkelerinin Filistin halkı ve direniş cephesini Amerikan-Siyonist planlarına karşı desteklemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bataş değerlendirmesinin devamında; gelinen noktada Filistin halkının büyük bir savaş ile karşı karşıya kaldığını belirterek, Müslümanların Likud Partisi’nin kararı karşısında durmaları ve Filistin Özerk Teşkilatı yetkilileri ve milli liderlerin Siyonist yerleşimcilerin Batı Şeria’ya giriş çıkışlarına engel olmaları gerektiğinin altını çizdi. Tel-Aviv’in, Batı Şeria’da egemenlik kurmakla Filistinlerin hakkını yok etmek istediği için bu rejime karşı tüm imkanlarıyla mücadele vermeleri gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.