Halid Meşal: Batı Yaka’da direniş için her türlü gerekçe ve sebep mevcut

  • 23 Ağustos 2015
  • 879 kez görüntülendi.
Halid Meşal: Batı Yaka’da direniş için her türlü gerekçe ve sebep mevcut

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, işgal rejimiyle bir ateşkes anlaşmasının imzalanabilmesi için Gazze’de devam eden beş sorunun öncelikle çözülmesi gerektiğini belirtti.

Hamas lideri Meşal, Gazze ve Batı Yaka’nın bir bütün olduğunu, kendilerinin de Filistin siyasi sisteminin bir parçası olduklarını, bir çözüm olacaksa bunun mutlaka Filistin ulusal çerçevesi içinde olacağını ve herkesin ortak olacağını söyledi.

El-Arabiyy’ul-Cedid gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve hareketin görüşünü yansıtan Meşal, topun şu anda işgal rejimi İsrail’in sahasında olduğunu, geçen yıl meydana gelen savaştan sonra ateşkes sağlandığını, bu ateşkesin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen işgalci İsrail’in oyalama taktikleri neticesinde Gazze halkının açlıktan ağır ağır öldüğünü, ancak bu halkın sonuna kadar böyle kalmayacağını ifade etti.

Hamas lideri Meşal, Gazze’de çözülmesi gereken 5 sorunla ilgili olarak da şu bilgiyi verdi: “Birincisi, yeniden imarın bir an önce başlatılması, ikincisi kuşatmanın kaldırılması ve kapıların açılması, üçüncüsü elli bin memur sorununun çözülmesi, dördüncüsü Gazze’nin Batı Yaka’dan uzaklaşması için değil, dünya ile irtibata geçmesi için deniz ve hava limanlarının inşa edilmesi, beşincisi Gazze’deki elektrik, su, yol, kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarının çözülmesidir.”

Muhtemel uzun vadeli bir ateşkesin Batı Yaka’daki direnişi etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine Hamas lideri, “Kesinlikle etkilemeyecek. Ateşkes Gazze’de meydana gelen bir savaşla alâkalıdır. Bu sınırlı bir bölgeyle ilgilidir. Batı Yaka’ya gelince, burayla ilgili hiçbir anlaşma sözkonusu değil. Hâlâ işgal altında ve yerleşkelerin istilasıyla karşı karşıyadır. Saldırılar burada devam ediyor. Birçok insan zindanda. Bazıları açlık grevinde. Yahudileştirme devam ediyor. Mescidi Aksa’ya yönelik saldırı ve tecavüzler sürüyor. Batı Yaka’da direniş için her türlü gerekçe ve sebep mevcut” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.