Halid Meşal, birlik çağrısında bulundu

  • 31 Ağustos 2015
  • 902 kez görüntülendi.
Halid Meşal, birlik çağrısında bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, siyasi ve askeri kararlarda, güvenlik ve direnişte gerçek anlamda bir ortaklık çağrısında bulundu.

Kurumlarını inşa etmek için seçimlere ihtiyaçları olduğunu fakat aynı zamanda gerçek anlamda bir ortaklığa ihtiyaç duyduklarını belirten Meşal, “Gerek Gazze Şeridi ve Batı Yaka, gerekse 1948’de işgal edilen topraklar, Kudüs ve diaspora olsun hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz” dedi.

Meşal, dün (30 Ağustos Pazar) Katar’daki Filistin Büyükelçiliği danışmanı Yahya Zekeriya El-Ağa’nın kızının nişan töreninde yaptığı konuşmada, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Selim Ez-Za’nun ile yaptığı görüşmeye değindi.

Filistin halkının birlik ve bütünlüğünün önemine dikkat çeken Meşal, daha sonra şöyle konuştu: “Birliğimizden ve uzlaşıdan bizi hiçbir şey müstağni kılamaz. Hepimiz şehit verdik. Dünya bize ancak bir olduğumuz zaman saygı duyar.”

Son görüşmelerinde rüzgarın kendileri lehine döndüğünü gördüklerini ifade eden Meşal, düşmanın azgınlığına rağmen çok şey kaybettiğini, İsrail’in dünyadaki imajının gerilediğini ve dünya kamuoyunun işgal rejimine bakışının değiştiğini söyledi.

Meşal, “Filistinlilerin direnişi, dünyayı bizim kararımıza ve haklarımıza saygı duymaya sevk edecek. Özellikle de bizi birlik olmuş bir halde bulursa” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.