Halid Meşal: Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının tek yolu DİRENİŞ

  • 17 Nisan 2015
  • 750 kez görüntülendi.
Halid Meşal: Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının tek yolu DİRENİŞ

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın siyasi büro başkanı, İsrail zindanlarındaki Filistinli esirlerin serbest bırakılmasının tek yolu, direniş seçeneğine bağlı kalmak olduğunu belirtti. Hamas’ın siyasi büro başkanı Halit Meşal Han Yunus’ta HAMAS’ın liderlerinden Abdulaziz er’Rentisi’nin şehadet yıldönümü ve Filistinli esirler günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, binlerce Filistinlinin düşman zindanlarında çok ağır şartlar altında tutulduğu ve onlardan çoğunun cani rejimin işkenceleriyle şehit olduğu, serbest bırakılanların da kısa bir süre sonra tekrar tutuklandığını belirtti.
Halit Meşal konuşmalarının devamında, Filistinli esirleri ırkçı rejim zindanlarından kurtarmanın tek yolunun cihat ve direniş olduğunu belirtti.
Meşal, Gazze şeridi’nin sebat ve güvenliği konusunda ise, Filistin toprakların düşmanın pençesinden kurtarılması ve ihlal edilen haklarının geri alınması için biraz sabır gerektiğini kaydetti.
Hamas’ın siyasi büro başkanı, Hamas hareketinin tüm zorluklara rağmen, Filistinli mültecilerin kendi topraklarına geri dönme hakkı ve Filistin Milli Uzlaşı hareketinin Fetih hareketiyle uzlaşı mutabakatlarına bağlı kaldığını belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.