Halil El-Hayye: Arap ve İslam dünyasının Filistin direnişini siyasi bedel istemeden desteklemesi gerek

  • 21 Temmuz 2015
  • 794 kez görüntülendi.
Halil El-Hayye: Arap ve İslam dünyasının Filistin direnişini siyasi bedel istemeden desteklemesi gerek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Halil El-Hayye, Arap ve İslam dünyasının Filistin direnişini özellikle de Gazze’deki direnişi siyasi bedel istemeden desteklemesi gerektiğini belirtti.

Gazze’nin doğusunda yapılan toplu düğün merasiminde konuşan El-Hayye, Hamas hareketinin Filistin halkının ilkeleriyle onun işgale karşı direniş hakkına uygun olacak şekilde Arap ve İslam ülkeleriyle olan ilişkilerini bir dengede tuttuğunu söyledi.

El-Hayye, siyasi desteğin yanında silah ve malla da destek istediklerini belirten El-Hayye, işgal rejimine karşı ilk savunma hattında olmaları ve işgale karşı ilk kurşunu sıkanlar olmaları nedeniyle böyle bir desteğin hakları olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda bazı Arap ülkeleriyle geliştirdikleri ilişkiler nedeniyle yapılan saldırılara tepki gösteren El-Hayye “herkesle dengeli ilişki geliştirmemizden bu insanlar neden rahatsız oluyor ve kızıyorlar? Kimsenin iç işlerine karışmadığımız halde neden böyle davranıyorlar?” dedi.

Hamas’ın silaha sarılmayı sürdüreceğini ve bu silahı sadece işgalciye yönelttiğini hatırlatan El-Hayye, yaşanan bütün krizlere ve sıkıntılara rağmen halkın Filistin direnişi etrafından kenetlendiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.