Halil el-Hayye: Kudüs Filistin Davasını Zafere Ulaştıracak Slogandır…

  • 16 Aralık 2014
  • 766 kez görüntülendi.
Halil el-Hayye: Kudüs Filistin Davasını Zafere Ulaştıracak Slogandır…

Hamas’ın kuruluşunun 27. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Hamas Siyasi Birim Üyesi Dr. Halil el-Hayye, “Siyonit rejim çok kısa bir süre sonra yok olacaktır. İsrail’in bekası için çalışanlar büyük bir hata ve yanılgı içerisindedir” diye konuştu.

Dr. El-Hayye sözlerine şöyle devam etti:

“Tüm direniş gruplarının katılımıyla direniş Filistin’in her karışında canlanacaktır. Gazze, yeni zaferlere imza atmaya devam edecek. Gazze, direnişin kalesidir ve Filistin’in tümü işgalden kurtarılıncaya kadar direnişin roketi konumunda olacak.

Siyonist düşmanın insanlardan gizlemeye çalıştığı gerçekleri biz açığa çıkaracağız. Hamas, sahip olduğu teknolojiyle İsrail’in deniz, hava ve kara güçleri üzerinde nüfuz sahibi olmayı başarmıştır.

Filistin, bir İslam toprağıdır, bir bütündür ve öyle kalacaktır. Yurtlarından çıkarılan tüm Filistinliler yeniden anavatanlarına dönünceye kadar mücadelemiz sürecek. Hiçbir ilkemizden taviz vermedik, vermeyeceğiz.

Vatanlarından zorla çıkarılan mültecilerin yurtlarına dönüşü konusunda işgalcilerle pazarlık masasına oturulmasına karşıyız. İsrail, nasıl Filistinlileri kendi topraklarından zorla çıkardıysa, bizde onları gasp ettikleri topraklardan aşağılanmış bir şekilde çıkaracağız.”

Konuşmasında Kudüs’te yaşanan son gelişmelere de değinen Halil El Hayye:

“Kudüs sorununun çözüme ulaşmasının tek yolu İsrail rejiminin yok olmasıdır. Kudüs, Filistin davasını zafere ulaştıracak slogandır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.