Halit meÅŸal Ä°slam ülkelerinden Kudüs’e destek vermelerini istedi

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.617 kez görüntülendi.
Halit meÅŸal Ä°slam ülkelerinden Kudüs’e destek vermelerini istedi

Hamas Hareketi Eski Siyasi Büro Başkanı Halid el-Meşal, tüm Arap ve Müslümanlara, Filistin halkının İsrail işgalini sonlandırmayı hedefleyen mücadelesine destek verme çağrısı yaptı.

TRT World kanalına konuÅŸan MeÅŸal, Filistin meselesinde yaÅŸanan son geliÅŸmelere iliÅŸkin Ä°slam dünyası ve Arapların yanı sıra dünyada insani bir etkileÅŸimin olduÄŸuna iÅŸaret ederek, “Ancak bugün, halkımızın meÅŸru haklarını ve mücadelesini bilen Müslüman ve Arap dünyası ile tüm dünyadaki hayır sahipleri ve derin insani özelliklere sahip dostlarımızı, ABD’nin BüyükelçiliÄŸini Kudüs’e taşımasına seyirci kalmamaya, Kudüs’ü Ä°srail’e veren Amerikan mantığına teslim olmamaya çağırıyoruz.” dedi.

Gazze ve Batı Åžeria’da Filistin halkının zulme karşı durduÄŸuna dikkati çeken MeÅŸal, Ä°slam ümmeti ve Arap dünyasına, halklarına, liderlerine, alimlerine ayrıca dünyadaki tüm dostlarına bu tarihi anlarda yanlarında olmaları çaÄŸrısı yaptığını vurguladı.

MeÅŸal ayrıca, bugün Mescid-i Aksa’nın Yahudi yerleÅŸimciler tarafından basılması ile Gazze’ye uygulanan ablukanın devam etmesini kınayarak ÅŸunları söyledi:

“Halkımız, etrafındaki yüce Ä°slam ümmeti ve insani dostlarımız, ‘Ä°ÅŸgale hayır, yerleÅŸime hayır, haklarımızdan vazgeçmeye hayır, Gazze’nin abluka altında tutulmasına hayır.’ diyor. Allah’ın izniyle bunu gerçekleÅŸtireceÄŸiz.”

ABD tarafından sunulan yüzyılın anlaÅŸması ile ABD’nin Ä°srail büyükelçiliÄŸinin Kudüs’e taşınmasını anımsatan MeÅŸal, Filistin halkının geleceÄŸini, ABD veya Ä°srail’in deÄŸil halkın bizatihi kendisinin belirleyeceÄŸini vurguladı.

MeÅŸal, ABD ve Ä°srail’i iÅŸaret ederek, “Tarih onlardan daha büyüktür. Halkımız onlara teslim olmayacaktır.” dedi.

Mevcut durumun zorluğunu dile getiren Meşal, şu ifadeleri kullandı:

“Biliyorum, bunlar zor anlar. Ä°ÅŸgalci güçler, yeni ABD yönetimi ve çevrelerindeki dünya, Filistin davasının özellikle Kudüs meselesi, Filistinli sığınmacıların vatanlarına geri dönmesi ve toprak meselesinin tasfiyesi için uygun bir vakit olduÄŸunu düşünüyorlar ancak yanılıyorlar.”

Filistin davasının geleceÄŸi konusunda karar verecek olanın yine Filistin halkı olacağını yineleyen MeÅŸal, Filistin halkının direniÅŸine, toprağına, Aksa’sına, Müslüman ve Hristiyanların mukaddesatına baÄŸlı kalacağını, kimsenin bunlarla oynamasına izin vermeyeceÄŸini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.