Hama’da Teröristlerin Katliamında 48 Şehid

  • 31 Mart 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Hama’da Teröristlerin Katliamında 48 Şehid

Eli kanlı terör çeteleri Hama iline tabi Selemiye kırsalının Mabuca Köyüne birçok eksenden saldırıp insanlık dışı vahşetlerde bulundu.

Hama Emniyet Müdürlüğünden bir kaynak terör çetelerinin gece saatlerinde köye saldırdıklarını, masum sivil vatandaşların evlerini yakıp yıktıklarını söyledi. Kaynak hain saldırıda boğazları kesilerek, evleri yakılarak yada muhtelif tür silahlarla ateş açarak gerçekleştirilen katliamda son bilançoya göre 48 kişinin şehit, çok sayıda da yaralının bulunduğunu belirtti. Şehit ve yaralıların genelinin çocuk ve kadınlardan oluştuğuna dikkat çeken kaynak; teröristlerin bazı aileleri tüm fertleriyle şehit ettiklerini aktardı.

Kaynak terör çetelerin köyde yağmalama ve gasp eylemleri ardından vatandaşlara ait onlarca evi yakıp yıkmalarıyla köy ahalisinin bir kısmının 7 km doğuda düşen Sabbura Nahiyesine kaçtıklarını sözlerine ekledi.

Bu arada köy ahalisinin imdadına yetişen ordu birlikleri ulusal savunma güçleri ve yerel ahalinin işbirliği ile teröristlere karşı koyarken saldırganları oldukça ağır beşeri kayıplara uğrattı.

Saha kaynakları ordu birliklerinin terör çetelerinin masum sivil vatandaşların evlerini havaya uçurmak için yerleştirdikleri 40’tan fazla bomba düzeneğini etkisizleştirdiklerini belirtti.

hama 2 hama 3 hama Hama-kırsalı-1-620x330

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.