Hamas: Abbas yönetimi, İsrail ile birlikte Gazze karşıtı bir politika izliyor

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.134 kez görüntülendi.
Hamas: Abbas yönetimi, İsrail ile birlikte Gazze karşıtı bir politika izliyor

Hamas Sözcüsü Kasım, “Abbas’ın Gazze’deki Filistinlilere yönelik artırdığı cezalandırıcı uygulamaları, Batı Şeria’yı Gazze’den ayırma siyasetindeki ısrarının bir delilidir.” dedi.

Hamas, Mahmud Abbas’ın, Gazze’deki Filistinlilere yönelik artırdığı “cezalandırıcı uygulamalarıyla”, “Batı Şeria’yı Gazze’den ayırma” siyasetindeki ısrarını ortaya koyduğunu belirtti.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yayımladığı yazılı açıklamada, Mahmut Abbas’ın Filistin ulusal mutabakatının sağlanması için harcanan tüm çabaları boşa çıkardığını belirterek, “Abbas’ın Gazze’deki Filistinlilere yönelik artırdığı cezalandırıcı uygulamaları, Batı Şeria’yı Gazze’den ayırma siyasetindeki ısrarının bir delilidir.” ifadesini kullandı.

“Ramallah yönetimi ile İsrail Gazze karşıtı bir politika izliyor”

Açıklamada, “Ramallah’taki Mahmut Abbas yönetiminin, İsrail’in sınır kapılarında topladığı ve Gazze’deki Filistinlilerin vergi olarak ödediği paralardan Gazzelileri mahrum etmesi, Ramallah yönetimi ile İsrail’in, Gazze karşıtı uyumlu bir politika izlediğini gösteriyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.