Hamas, Abbas Yönetiminin Uluslararası Kurumlara Üyelik Başvurusu Adımını Memnuniyetle Karşıladı

  • 01 Ocak 2015
  • 864 kez görüntülendi.
Hamas, Abbas Yönetiminin Uluslararası Kurumlara Üyelik Başvurusu Adımını Memnuniyetle Karşıladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) Filistin’deki davalara bakmasını sağlayacak Roma Statüsü de dahil 20 uluslararası anlaşmayı imzalamasını memnuniyetle karşıladı.

Hamas Hareketi tarafından dün akşam (31 Aralık Çarşamba) yapılan açıklamada, bu adımın doğru yönde atılmış bir adım olduğu ve en kısa sürede toplanması gereken Filistin Kurtuluş Örgütü geçici yönetiminin de benimseyeceği genel bir politikaya dönüştürülmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada Filistin Kurtuluş Örgütü’nün işgalciyle her türlü müzakerenin ve güvenlik koordinasyonunun durdurulması başta olmak üzere Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılması ve yeniden imar faaliyetlerinin başlatılması, Gazze’deki memurların mağduriyetlerinin adil bir şekilde giderilmesi ve maaşlarının ödenmesi, Filistin Parlamentosu’nun yeniden etkinleştirilmesi ve benzeri bir dizi adım atması gerektiğine işaret edildi.

Hamas liderlerinden Salah El-Berdevil de sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Roma Sözleşmesi’nin imzalanmasını olumlu bir adım olarak niteleyerek Abbas’tan bu adımı tamamlayıcı diğer adımları da atmasını istedi.

Öte yandan, Hamas Hareketi dün akşam yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride Fetih Hareketi’nin 50’nci kuruluş yıldönümünü kutlayarak birlik ve bütünlük çağrısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.