HAMAS, Avrupa Adalet Divanına tepki gösterdi

  • 27 Temmuz 2017
  • 1.115 kez görüntülendi.
HAMAS, Avrupa Adalet Divanına tepki gösterdi

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Avrupa Adalet Divanının yeniden HAMAS’ı terör örgütler listesinde açıklaması kararını kınayarak, bu kararın anlamsız ve beklenmedik bir karar olduğunu bildirdi.

Avrupa Adalet Divanı dün Çarşamba günü, Hamas’ın terör örgütleri listesinde tutulması kararını aldı.

AB Adalet Divanı terör örgütleri listesindeki Hamas’ın mal varlığının serbest bırakılmamasına hükmetti. Adalet Divanı bir alt mahkemenin aldığı ve Hamas’ın para varlığının dondurulmasının geçersiz olduğuna hükmeden kararı iptal etti. Dava yeniden görüşülmek üzere alt mahkemeye iade edildi.

İRNA’nın verdiği habere göre HAMAS bu konuyla ilgili yayınladığı bildiride HAMAS’ın tüm şartlar altında ve bu kararını siyasi ve hukuki bir karar olmasına rağmen kendi konum ve faaliyetlerini sürdüreceğini ve Filistin halkının haklarını ve Filistin topraklarının korunmasındaki kendi sorumluluğunu devam ettirme konusunda tereddüt etmeyeceğini bildirdi.

Hamas Hareketi Hukuk Dairesi Gazze’de basın toplantısı düzenledi ve aynı saatlerde sosyal medyada direnişin terör olmadığını anlatan paylaşımlar yapıldı.

Hamas Hareketi Hukuk Dairesi Başkanı Muhammed El-Cemasi, Lüksemburg’daki Avrupa Adalet Mahkemesi’nden Çarşamba günü direnişin meşru olduğuna dair bir karar çıkmasını beklediklerini söyledi.

El-Cemasi, Hamas’ın uluslararası hukuku ve anlaşmaları hiçe sayan işgalcilere karşı mücadele eden bir milli direniş hareketi olduğuna dikkat çekti.

“Herkes adaletin işgal rejiminin uyguladığı gerçek teröre galip gelmesini bekliyor” diyen El-Cemasi, Avrupa Birliği’nin Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılması için gösterdiği çabanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.