Hamas: BAE’nin Rüşvetini Kabul Etmeyeceğiz

  • 12 Haziran 2020
  • 666 kez görüntülendi.
Hamas: BAE’nin Rüşvetini Kabul Etmeyeceğiz
Üst düzey Hamas yetkilisi, BAE yardımını Filistin halkı için rüşvet olarak nitelendirerek, Filistin halkının rüşveti asla kabul etmeyeceğini belirtti.
Üst Düzey Hamas yetkilisi Mahmud el-Zehhar, el-Meyadin haber kanalına verdiği röportajda, Filistin halkının anavatanlarına olan bağlılığını ve BAE yardımının reddedilmesini gerektiğini belirterek, “Biz vatanımızı satacak biri değiliz. Rüşvet kabul etmiyoruz ve satılık olmayan sabit ilke ve prensiplerimiz var.” dedi.
Mahmud el-Zehhar, “Topraklarımızı hiçbir parayla değiştirmiyoruz. Biz bu vatanın sahibiyiz.” ifadesini kullandı.
Mahmud el-Zehhar, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Amerikalıların sadece Siyonistlere sadık olduklarını anladığını ifade ederek, “ABD’yi hiçbir zaman bir arabulucu ya da müzakereci olarak tanımadık ve masaya oturmadık ve reddetmeye devam ediyoruz.” dedi.
Zehhar, “Amerikalılar, tekliflerini kabul edebileceğimizi düşünüyorlar. Tüm dünyayı bize teklif etseler de, Filistin’den asla vazgeçmeyeceğiz. Biz tüm Filistin’i tüm Filistin milleti için istiyoruz; hiçbir haktan vazgeçmeden.” açıklamasında bulundu.
Mahmud el-Zehhar, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne insani yardım ulaştırma bahanesiyle BAE uçağının inişine atıfta bulunarak, “Bu uçağın inişi İsrail rejimi ile ilişkilerin normalleşmesinin başlangıcını yansıtıyor.” dedi. El-Zehhar ayrıca BAE’nin, İsrail’i bir geçit olarak Filistin Kurtuluş Örgütü’ne tahsis etmek istediğini belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.