Hamas, Bakanların Ebu Merzuk’la Yaptığı Toplantıların Tutanaklarını Yayınladı

  • 08 Ocak 2015
  • 782 kez görüntülendi.
Hamas, Bakanların Ebu Merzuk’la Yaptığı Toplantıların Tutanaklarını Yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşı hükümetini “Mahmud Abbas’ın hükümeti” olarak niteleyerek, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki hükümetin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmekten aciz olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi, dün (7 Ocak Çarşamba) yayınladığı ikinci bildiride, “Bu hükümet kendisine ne dikte edilirse onu yerine getiriyor. Üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmekten aciz. Halkımızın sözüne güvenilir ve güçlü bir iradeye sahip yeni bir hükümete ihtiyacı var” dedi.

Abbas hükümetinin bildirisinin uzlaşıya karşı gerçekleştirilmiş bir darbe olduğunu belirten Hamas, uzlaşı hükümeti bakanlarının hareket liderlerinden Musa Ebu Merzuk ile gerçekleştirdiği iki toplantının ayrıntılarını açıkladı.

Ebu Merzuk’un açıklamalarının kanıtı olarak toplantı tutanaklarını yayınlayan Hamas, Abbas hükümetinin yayınladığı bildiriyle toplantıda alınan kararları yok saydığını belirtti.

Hamas Hareketi, uzlaşı hükümetinin üzerine düşen görevi yerine getirmekten kaçtığına ve yapılan anlaşmayı bozduğuna dikkat çekerek, “Kararı halkımıza bırakıyoruz” dedi.

Rami El-Hamdallah başkanlığındaki Filistin uzlaşı hükümeti, dün yayınladığı bildiride, memurlar sorununun çözümünün Ramallah’a bağlı eski memurların görevlerine geri dönmesiyle mümkün olduğunu ve kapılar uzlaşı hükümetine devredilmeden Gazze Şeridi’nin yeniden imarının başlamayacağını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.