Hamas Başkan Yardımcısı Ebu Merzuk: Mısır’ın Suçlamalarıyla İlgili Soruşturma Komisyonu Oluşturulsun…

  • 09 Aralık 2014
  • 820 kez görüntülendi.
Hamas Başkan Yardımcısı Ebu Merzuk: Mısır’ın Suçlamalarıyla İlgili Soruşturma Komisyonu Oluşturulsun…

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim başkan yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Mısır medya organlarının Sina’da meydana gelen olaylar hakkında Filistinlilere yönelttiği suçlamaların aslının araştırılması için Filistinlilerin de katılacağı ve Arap ortak soruşturma komisyonu oluşturulmasını istedi.

Ebu Merzuk, bugün (8 Aralık Pazartesi) Gazze şehrinde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Mısır’ın Sina bölgesinde meydana gelen olaylara Filistinlilerin karıştığına dair Mısır medyasının ortaya attığı iddiaların hiçbir gerçekliğinin olmadığını, bütün gerçeklerin gayet açık ve ortada olduğunu, söz konusu olaylardan dolayı göz altına alınmış ve Mısır hapishanelerinde tutulan bir tek Hamas mensubunun bulunmadığını hatırlattı.

Hamas’ın ve Filistin direnişinin bu olaylarla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını vurgulayan Dr. Musa Ebu Merzuk, Mısır yönetiminden olayların soruşturulması ve gerçeklerin ortaya konması için Filistinlilerin de katılacağı bir bölgesel araştırma komitesinin oluşturulmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Kendilerinin Gazze’den Mısır tarafına iyilikten başka bir şey taşımalarının söz konusu olamayacağını dile getiren Ebu Merzuk, “bizim açımızdan Sina’nın güvenliği Gazze’nin güvenliği sayılır” ifadesini kullandı.

Sina’daki olaylarla ilgili olarak Mısır yargısının ortaya koyduğu hiçbir iddianın ve tutuklanan bir Hamas mensubunun bulunmamasına rağmen olayların gerçekleştiği tarihten bu yana Mısır medyası sürekli Filistin direnişini mahkûm etmeye çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.