Hamas: “Batı Yaka’daki Tutuklamalar Abbas ile Siyonist Rejimin İşbirliğinin Devamı”

  • 04 Ekim 2015
  • 865 kez görüntülendi.
Hamas: “Batı Yaka’daki Tutuklamalar Abbas ile Siyonist Rejimin İşbirliğinin Devamı”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güçlerin dün gece ve bu sabah hareketin lider ve mensuplarına yönelik insanlık dışı baskın ve tutuklamalarını sert bir dille kınadı.

Abbas’a bağlı güçler yaptıkları operasyonlarda hepsi Tulkerem’den olmak üzere 18 kişiyi tutukladı. Tutuklananlar, Mescidi Aksa’ya destek için dün yapılan gösteri ve yürüyüşe katılmışlardı.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri bugün konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Ebu Zuhri, “Bu tutuklamalar Abbas yönetimiyle işgal rejimi arasında süre gelen güvenlik işbirliğinin sonucudur. Bu tutuklamaların Birleşmiş Milletler’de Abbas’ın yaptığı konuşmadan sonra meydana gelmesi ve işgalcinin işbirliğinin en üst düzeyde sürdüğüne dair açıklama yapmasına denk gelmesi üzüntü verici” dedi.

Ebu Zuhri, bütün bunların Abbas’ın yaptığı konuşmanın boş olduğunu, konuşmada geçen ifadelerin ve tehditlerin medyatik söylemlerden öteye geçmediğini gösterdiğini söyledi.

Siyonist medyanın verdiği habere göre, Siyonist subayın öldürüldüğü eylemin ardından Filistin Yönetimi işgal rejimine eylemi yapanları yakalamak için işbirliği yapacağını iletirken, Batı Yaka güvenlik birimleri mensuplarına da failleri bulmak için ciddi bir çalışma göstermeleri talimatı verdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.