Hamas: Bayrak yürüyüşünün iptali, Siyonistler için bir başka yenilgidir

  • 08 Haziran 2021
  • 905 kez görüntülendi.
Hamas: Bayrak yürüyüşünün iptali, Siyonistler için bir başka yenilgidir

Filistin İslami Direniş hareketi Hamas, “Bayrak yürüyüşü”nün iptalinin Siyonistler için bir başka hezimet sayıldığını duyurdu.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Hamas hareketi Pazartesi akşamı Siyonist rejimin bayrak yürüyüşünü iptal etme kararına verdiği tepkide, İşgal altındaki Kudüs’te yerleşimcilerin bayrak yürüyüşünün iptal edilmesinin düşman için bir başka hezimet sayıldığını ve Kudüs’ün Filistinlilerin kırmızı çizgisi olduğu yönündeki yeni denkleminin pekişmesine neden olduğunu belirtti.

Siyonist rejimin Haaretz gazetesi, Kudüs’te bayrak yürüyüşünü düzenleme sorumlularının kendi kararlarını iptal ettiklerini, zira Siyonist rejim polisinin  güvenlik kaygılarından dolayı Kudüs’ün Müslüman kesimlerinin yaşadığı bölgesinden yürüyüşün geçişine izin vermediğini duyurmuştu.

Söz konusu yürüyüşün iptal edilmesi ardından Hamas’ın Gazze’deki siyasi büro başkanı Yahya Senvar yaptığı açıklamada, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’ya tecavüz için dönmelerinin bedelinin ağır olacağı uyarısında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.