Hamas, bazı Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusundaki ısrarını kınadı

  • 31 Ekim 2019
  • 559 kez görüntülendi.
Hamas, bazı Arap ülkelerinin İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusundaki ısrarını kınadı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşik Arap Emirlikleri’nin Siyonist bir gruba evsahipliği yapması ve bazı Arap ülkelerinin İsrail işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştirme konusunda ısrarını kınadı.

HAMAS hareketi sözcüsü Hazım Kasım, dün yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Siyonist bir gruba ev sahipliği yapmasını kınayan bir açıklamasında, bazı ülkelerin ırkçı İsrail ile ilişkilerini normalleştirme davranışlarının Siyonist işgal rejiminin saldırganlığını ve suçluluğunu sürdürmesinde daha da küstah hale getirmesine neden olacağını belirterek ‘Bu durum korsan rejimi Filistin halkı ve İslam’ın kutsallıklarında daha da teşvik edecek’ dedi.
Bu hafta işgal altındaki Filistin’den bir öğrenci ekibi, BAE’nin en büyük şehri olan Dubai’deki Dünya Robotik Olimpiyatları’na katıldı.
Arap ülkeleri ve Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi süreci son zamanlarda yoğunlaştı.

*

Bu arada işgal güçleri dün (30 Ekim Çarşamba) El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii yakınlarında Filistinli bir genç kızı ateş açarak yaraladı. Genç kızın yarasının ağır olduğu ifade edildi. Görgü tanıkları, Hz. İbrahim Camii yakınlarındaki askeri kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin yanında bıçak bulunduğu iddiasıyla Filistinli genç kıza oldukça yakın mesafeden ateş açtığını bildirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.