Hamas: Bi’ru’s-Seba eylemi terör rejimi İsrail’in hesaplarını altüst etti

  • 24 Mart 2022
  • 111 kez görüntülendi.
Hamas: Bi’ru’s-Seba eylemi terör rejimi İsrail’in hesaplarını altüst etti

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) parlamento fraksiyonu sözcüsü, dün gece yaptığ açıklamada, işgal altındaki Filistin’in güneyindeki Bi’ru’s-Seba’daki şehadet operasyonunun terör rejimi İsrail’in hesaplarını bozduğunu söyledi.

Bi’ru’s-Seba kentinde salı akşamı düzenlenen şehadet operasyonunda 34 yaşındaki Filistinli Muhammed Galib Ebu’l-Kay’an, soğuk silahla 4 siyonisti öldürmüştü. Filistinli eylemci, sözkonusu eylem sırasında terörist İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

İRNA ajansının El-Meyadin kanalına dayanarak verdiği habere göre, Hamas sözcülerinden Moşir el-Mesri, şehadet eyleminin Filistin coğrafyasının birliğini gösterdiğini belirterek, “Bu operasyon ırkçı İsrail’in işlediği suçlara karşı normal ve doğal bir tepkidir.” dedi.

el’Mesri, Filistinli esirler meselesinin öncelikleri olduğunu ve bunun HAMAS’ın kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak, “Esirleri desteklemek ve serbest bırakılmaları için her türlü seçeneğe gideceğiz” dedi.

Daha önce Filistin İslami Direniş Hareketi liderlerinden İsmail Rıdvan, işgal rejiminin Filistinli esirler üzerindeki baskıyı arttırdığını söyledi.

Üst düzey Hamas üyesi ayrıca, bazı ülkeler ve düşman arasındaki ilişkilerin normalleşmesi olmasaydı, işgalci rejimin tutukluların haklarını ihlal etmeye ve Batı Şeria’daki tutuklama dalgasını yoğunlaştırmaya cesaret edemeyeceğini söyledi.

Bu arada Siyonist işgal güçleri dün (23 Mart Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde ve Kudüs’te yine baskınlar gerçekleştirdi ve aralarında genç kızların, çocukların ve özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu 40 Filistinliyi gözaltına aldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.