Hamas Direniş Gruplarını Toplantıya Çağırdı…

  • 24 Aralık 2014
  • 801 kez görüntülendi.
Hamas Direniş Gruplarını Toplantıya Çağırdı…

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal güçlerinin Gazze’nin Han Yunus bölgesine bugün (24 Aralık Çarşamba) yaptığı baskın girişiminden kaynaklanan çatışmada İzzettin Kassam Tugayları komutanlarından Teysir es-Semiri’nin şehit edilmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamada Filistin direniş gruplarını bir toplantıya çağırdı.

Hamas açıklamasında Gazze’nin güneyinde meydana gelen bu olayın işgal rejiminin ateşkesi ihlal eden saldırı ve baskınından kaynaklandığını dile getirerek olaydan tamamen işgal güçlerinin sorumlu olduğunu bildirdi.

Açıklamada Han Yunus’taki bu tehlikeli gelişmenin Gazze’ye yönelik olarak birbirini izleyen saldırı ve ihlallerin arkasından geldiğine dikkat çekilerek bu ihlallerin tansiyonun tehlikeli bir şekilde yükselmesine neden olduğu vurgulandı. Ateşkes ihlallerinin bazen bölge ahalisini korkutma amaçlı çıkışlarla bazen ayırıcı çit üzerinden baskınlar düzenlenmesiyle bazen denizden balıkçılara yahut karadan çiftçilere saldırılar düzenlenmesiyle bazen de uçaklardan atılan roketlerle arazilerin tahrip edilmesi suretiyle gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada işgal güçlerinin bütün bu ihlalleri karşısında düşmanca tavrın ağzının kapatılması için tüm direniş gruplarının harekete geçmesine ihtiyaç olduğu dile getirildi.

Hamas, düşmanın ateşkese bağlı kalması durumunda direnişin de bağlı kalacağını fakat düşmanın saldırgan tutumunun tekrar etmesi durumunda da direnişin sessiz kalamayacağını hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.