Hamas: Direnişin Silahlarıını Geliştirmeye Devam Edeceğiz…

  • 27 Aralık 2014
  • 779 kez görüntülendi.
Hamas: Direnişin Silahlarıını Geliştirmeye Devam Edeceğiz…

Siyonist işgal rejiminin 27 Aralık 2008 yılında mahsur ve mazlum Gazze halkına karşı başlattığı 21 günlük barbar savaşın yıldönümünde Hamas, düşmanın boğazını sıkması ve uykusunu kaçırması için direnişin silahını geliştirme çabalarına devam edeceğini belirtti.

Hamas Furkan Savaşı’nın altıncı yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Hamas “bugün, terör rejiminin bütün vahşetiyle 2008 yılında Filistin halkına karşı başlattığı barbar ve insanlık dışı savaşın yıldönümüdür. Filistin halkına saldıran işgal güçleri ilk anda yüzlerce polis öğrencisini ve masum insanı katletti. Hamas hareketinin teslim olmasını sağlamak amacıyla işgal güçleri şok saldırılar başlattılar. Ancak saldırılara güçlü bir iradeyle karşı koyan direniş güçleri işgalciyi rezil ve perişan bir şekilde geri çekilmeye zorladı” dedi.

Direniş güçleri cephede ve meydanda direnirken, direnişin siyasi kanadı da düşmanın ve arkasında duran güçlerin baskı ve şantajlarına boyun eğmedi ve direnişi silahsızlandırma çabalarını başarısız kıldılar.

Hamas yaptığı açıklamada ayrıca şunları belirtti: “Furkan Savaşı Arapların korku zamanıyla zafer ve onur zamanını birbirinden ayıran bir zamandır. Filistin direnişi ümmeti oluşturan halklara sabır, direniş, kahramanlık ve teslim olmama konusunda örnek tablolar gösterdi. Bölgede korku ve caydırıcılık dengesini yeniden oluşturdu. Bölge halklarına özgüveni geri getirdi. Halklar bu özgüven sayesinde bölgedeki Amerika-Siyonist plan ve projelerine karşı başkaldırdılar. Hangi şartlar alında olursa olsun direniş asla silah bırakmayacak. Aksine düşmanın boğazını sıkması için silahlarını daha da geliştirmek için çalışacaktır. Bununla birlikte Filistin halkı işgalcinin cinayetlerini asla unutmayacak, direniş bunun hesabını soracaktır.”

Hamas açıklamanın sonunda, Filistin davasının tasfiye edilmesine asla izin vermeyeceklerini, Gazze’nin imarını engelleyen ve düşman adına Gazze halkını kuşatanları da bu halkın mutlaka yargılayacağını, direnişi kötüleyenleri de asla bağışlamayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.