Hamas: Dünya Kudüs günü, Filistin’in İslami ümmetteki konumunu vurguluyor

  • 23 Haziran 2017
  • 979 kez görüntülendi.
Hamas: Dünya Kudüs günü, Filistin’in İslami ümmetteki konumunu vurguluyor

Filistin İslami direniş hareketi Hamas, dünya Kudüs günü eşiğinde yayınladığı bildiride, bugünün Kudüs ve Filistin meselesinin tüm İslam ümmetinin vicdanı ve kalplerdeki konumuna vurgu olduğunu belirtti.

Filistin enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Hamas sözcüsü Fevzi Berhum dün yayınladığı bildiride, tarihi kimliğin belleklerden silinmesi, tefrika oluşturmak ve zenginliklerin yağmalanmasına dair tüm komplolar ve çalışmalara rağmen, İslam ümmetinin Kudüs’ü unutmadığını ve unutmayacağını belirtti.

Berhum dünya Kudüs gününü kutlayarak, yakında Kudüs’ü işgalden kurtarmak için vahdeti ihya etme zamanın geldiğini, bu kentin işgalden kurtarılmasının islam dünyasının görevi olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü tüm İslam ümmetine seslenerek, onlardan Filistin ve mücadeleci halkının yardımına koşmalarını isteyerek, Filistin’in işgalden kurtarılması için bu halkın kendi topraklarında güçlendirilmesi ve kahraman Filistin direnişine destek ortamını oluşturmalarını istedi.

Fevzi Berhum ayrıca, Hamas hareketi, Filistin halkı ve muzaffer direnişi, ayrıca ümmetin tüm hür düşünürlerinin direniş seçeneğine destek bağlamında güçlü bir cephe oluşturduğunu, ödenecek tüm bedellere rağmen bu millet, topraklar ve kutsallıkların savunulması için bu yola devam edeceklerini de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.