Hamas: Fetih kendi isteklerini tek taraflı olarak zorla dikte ettirmeye çalışıyor

  • 30 Haziran 2015
  • 696 kez görüntülendi.
Hamas: Fetih kendi isteklerini tek taraflı olarak zorla dikte ettirmeye çalışıyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), kurulacak hükümetle ilgili istişarelerin henüz başlamadığını ve dolayısıyla herhangi bir hüküm verilemeyeceğini belirterek, Fetih hareketini kendi isteklerini tek taraflı olarak zorla dikte ettirmeye çalışmakla suçladı.

Hamas hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (29 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, bugüne kadar olanın sadece bazı görüşmeler olduğu ve bu görüşmelerde de Fetih hareketinin kendi görüşlerini dikte etmeye çalıştığı ifade edildi.

Fetih hareketinin kendini Filistin halkının sahibi gibi gördüğünü ve Filistin’le ilgili her konuda tek başına karar verme yetkisi olduğunu düşündüğünü kaydeden Ebu Zuhri, bu yanlış politikanın sonunda gerçek kaybedenin Fetih hareketi olduğunu belirtti.

Filistin’in ancak uzlaşıyla yönetilebileceğini dile getiren Ebu Zuhri, Hamas hareketinin baskılarla köşeye sıkıştırılabileceğini sananların yanıldıklarını söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas başkanlığında yaptığı toplantının ardından bir hafta içinde hükümetin kurulması için Filistinli gruplarla görüşmeler yapacak bir komite oluşturulduğunu açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.