HAMAS: Filistin halkı Trump’ın Kudüs kararının hayata geçmesine izin vermeyecek

  • 24 Şubat 2018
  • 1.076 kez görüntülendi.
HAMAS: Filistin halkı Trump’ın Kudüs kararının hayata geçmesine izin vermeyecek

İslamî Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Amerika’nın Trump’ın “Yüzyılın Anlaşması” olarak bilinen planın yakında gerçekleşeceğini duyurmasının bir değer ifade etmediğini söyledi.

HAMAS sözcüsü Ebu Zuhri sosyal paylaşım sitesi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Filistin halkı bu planı reddediyor. Dolayasıyla onun geçmesine asla izin vermeyecektir” dedi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki daimi temsilcisi Nikki Haley, Amerika’nın “Yüzyılın Anlaşması” olarak tanımladığı Ortadoğu barış planını yakında İsraillilerle Filistinlilere sunmasının beklendiğini söyledi.

Haley Şikago Üniversitesinde verdiği konferansta “planda sona doğru geliniyor. Yakında hazır ve uygulanabilir hale gelecektir. Plan olduğu gibi önerilecek ve değişikliğe tamamıyla kapalıdır” dedi.

Haley, planda bazı noktaların hâlâ muallakta olduğunu, yayınlanmadan önce bunların netleştirilmesi çalışmaları yapıldığını hatırlatarak “böylesine bir barış planını sevmeyen kimse olmayacak. Aynı şekilde hiç kimse ayrıntılarını da değiştiremeyecek” dedi.

Bu arada HAMAS sözcülerinden Abdullatif el’Kanu’e de, Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararını kınayarak bu kararın bölgenin Amerika’nın karşısında dikilmesine neden olacağını söyledi.

HAMAS’lı yetkili, Kudüs’ün Filistinlilere ait olduğunu ve Filistin’in başkenti olduğunu bildirirken, Amerika’nın aldığı  kararla uluslararası kanunları çiğnediğini bildirdi. Bu arada Filistin Kurtuluş Örgütü’nün yürütme komitesi sekreteri Saeb Arikat da, Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararının kabul edilemez olduğunu ve bu kararın müslümanların ve Filistinlilerin duygularını kışkırttığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.