Hamas: Filistin Özerk Teşkilatı ile Siyonist rejim arasında yeniden güvenlik işbirliğinin başlaması, Filistin halkı için en büyük tehlike

  • 09 Kasım 2017
  • 1.153 kez görüntülendi.
Hamas: Filistin Özerk Teşkilatı ile Siyonist rejim arasında yeniden güvenlik işbirliğinin başlaması, Filistin halkı için en büyük tehlike

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Filistin Özerk Teşkilatı ile Siyonist rejim arasında yeniden güvenlik işbirliğinin başlamasını Filistin halkı için en büyük tehlike olarak niteledi.

Filistin Polis Şefi Hazim Ataallah dün yaptığı açıklamada, Filistin Özerk Teşkilatı ile İsrail arasında güvenlik işbirliğinin geçmişteki gibi yeniden başlayacağını duyurdu.

HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum ise bugün yaptığı açıklamada, Filistin Özerk Teşkilatı ile Siyonist düşman arasında güvenliği işbirliğinin yeninden başlamasını Filistin halkı için en büyük tehlike sayıldığını belirterek, direnişin işgale karşı mücadelesi için engel olduğunu vurguladı.

Öte yandan Batı Yaka’da aralarında HAMAS üyeleri dahil direniş güçlerinden 46 kişi Filistin Özerk Teşkilatı güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

İslami Direniş Hareketi  Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye de, milli projeyi kurtarmak ve işgalciyle mücadeleye odaklanmak için uzlaşıya gittiklerini söyledi.El-Hayye, dün akşam  El-Aksa kanalında yaptığı açıklamada, HAMAS’ın uzlaşıyı güçsüz ve mecbur olduğu için kabul ettiğini düşünenlerin yanıldığını ifade etti. HAMAS’ın uzlaşıyı inandığı için kabul ettiğini ve anlaşmanın tüm maddeleri uygulanana kadar uzlaşı yolunda yürüyeceğini belirten El-Hayye, şu ana kadar atılan adımların başarıyla tamamlandığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.