Hamas, Filistinli aktivistlerin Filistin Yönetimi tarafından tutuklanmasına tepki gösterdi

  • 21 Ocak 2022
  • 107 kez görüntülendi.
Hamas, Filistinli aktivistlerin Filistin Yönetimi tarafından tutuklanmasına tepki gösterdi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli aktivistlerin Filistin Yönetimi güçlerince gözaltına alınmasını kınadı.

Hamas hareketinin sözcüsü Hazım Qasım Cuma günü yaptığı açıklamada, Filistin özerk yönetim güçlerinin Cebel Sabih’te siyonist yahudi sitelerinin yapımını protesto eden Filistinlilere yönelik gözaltına alma giriÅŸimlerine tepki göstererek, tutuklamaların Siyonist yerleÅŸimcileri Batı Åžeria’da Filistinlilere yönelik saldırganlıklarını ve suçlarını sürdürmeye teÅŸvik edeceÄŸini bildirdi.

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin Beyta kasabasında çok sayıda Filistinlinin evlerine baskın düzenleyerek çok sayıda direnişçi ve protestocuyu vahşice gözaltına aldığı bildiriliyor.

Öte yandan Filistin’in Batı Åžeria bölgesinde, Cuma günleri haftalık olarak düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerin bugün (21 Ocak) de planlandığı gibi tekrarlanması üzerine iÅŸgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu çıkan çatışmalarda bazı Filistinliler yaralandı.

Nablus’un güneyindeki Beyta kasabasının Subeyh Dağı mıntıkasında yahudileÅŸtirme faaliyetlerine ve Subeyh Dağı üzerine inÅŸa edilen Avitar yahudi yerleÅŸim merkezine karşı düzenlenen haftalık gösteriye iÅŸgal güçleri yine müdahalede bulundu.

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre bir genç elinden plastik mermiyle yaralandı. Onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi.

Batı Åžeria’nın daha baÅŸka bölgelerinde de haftalık olarak düzenlenen gösterilere iÅŸgal güçlerinin müdahalesinden kaynaklanan çatışmalar meydana geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.