Hamas: Filistinliler yeni Siyonist plana her ne şekilde olursa olsun direnmeli

  • 15 Haziran 2022
  • 97 kez görüntülendi.
Hamas: Filistinliler yeni Siyonist plana her ne şekilde olursa olsun direnmeli

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) bir sözcüsü, Siyonistlerin Batı Şeria’daki yüzlerce hektarlık diğer Filistin topraklarını ele geçirmeye yönelik yeni bir planına atıfta bulunarak, işgalcilerle karşı karşıya gelme çağrısında bulundu.

Siyonist rejimi İsrail, 70 yılı aşkın bir süredir Filistinlilerin topraklarını işgal ederek ve Filistinlilerin evlerini yıkarak hegemonyasını sürdürdü.

El Aksa Radyo’nun internet sitesine göre; Hamas sözcüsü Fevzi Berhum, Batı Şeria’da işgal altındaki Kudüs şehri ile Ölü Deniz arasındaki yüzlerce hektarlık Filistin topraklarında yerleşimciler için bir site inşa etme kurma kararının, Filistin topraklarının ve haklarının yeni ve devam eden bir işgal planı anlamına geldiğini ve bunun Siyonist rejimin sömürgeci ve ırkçı gerçeğini ortaya çıkardığını söyledi.

Siyonistlerin yeni kararını kınayan Berhum, işgalcilerin Filistin’deki Arap durumunu değiştirmeyi, bu planlara karşı bu toprakların halkının iradesini kırmayı veya Filistinlilerin haklarını yok etmeyi başaramayacaklarını da sözlerine ekledi.

Hamas sözcüsü Filistin halkını, güçlerini ve gruplarını bu sömürgeci planlara her türlü araç ve yöntemle direnmeye ve karşı çıkmaya çağırdı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.