Hamas: Halkımız kutsal değerlere yönelik saldırılar karşısında eli-kolu bağlı oturmayacak

  • 26 Temmuz 2015
  • 680 kez görüntülendi.
Hamas: Halkımız kutsal değerlere yönelik saldırılar karşısında eli-kolu bağlı oturmayacak

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınları “tehlikeli” olarak nitelendirerek, baskınların Kudüs kentindeki gerginliği yükselteceğini söyledi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (26 Temmuz Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, “Halkımız ve grupları kutsal değerlere yönelik saldırılar karşısında eli-kolu bağlı oturmayacak” ifadesine yer verildi.

Bireysel ve örgütlü direniş eylemlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulunan Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi’nden de kutsal mekânlara yönelik ihlallere karşı misillemede bulunabilmesi için Batı Yaka’da direniş güçlerinin üzerinden baskısını kaldırmasını istedi.

İşgal güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında avluda ve El-Kıbli Mescidi’nde çok sayıda göz yaşartıcı bomba ve ses bombası atması sonucu cemaatten 15 Filistinli yaralandı.

Mescid-i Aksa’da bu sabah erken saatlerden itibaren işgal güçleriyle dünden bu yana baskınlara karşı nöbet tutan Filistinli cemaat arasında çatışmalar yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.