Hamas, Ä°Ä°T Genel Sekreteri’nin Kudüs’ü Ziyaret ÇaÄŸrısını EleÅŸtirdi…

  • 06 Ocak 2015
  • 1.085 kez görüntülendi.
Hamas, Ä°Ä°T Genel Sekreteri’nin Kudüs’ü Ziyaret ÇaÄŸrısını EleÅŸtirdi…

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas), Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T) Genel Sekreteri Ä°yad Medeni’nin tüm Müslümanları Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmeye çağırmasının kabul edilemez olduÄŸunu ifade ederek, direniÅŸ ve cihadın Mescid-i Aksa’yı özgürleÅŸtirmenin tek yolu olduÄŸunu belirtti.

Ä°Ä°T Genel Sekreteri Ä°yad Medeni, tüm Müslümanları Kudüs’ü ziyaret etmeye davet ederek, Kudüs’ün “Ä°slam turizm baÅŸkenti” ilan edilmesinin pratikte gerçeÄŸe dönüştürülmesini istemiÅŸti.

Medeni, geçtiÄŸimiz Pazar günü “Hafızalardaki Kudüs” sergisinin Ramallah kentindeki açılışında yaptığı konuÅŸmada, Müslümanların on binler halinde Kudüs’e gelmesinin saÄŸlanması gerektiÄŸini ifade ederek, “Müslümanların Suudi Arabistan’ı umre ve hac için ziyaret ettikleri gibi Kudüs’ü ve Filistin’i de ziyaret etmeleri için Ãœrdün ve Filistin seyahat ÅŸirketleriyle birlikte bir yol bulmalıyız” dedi.

Hamas Hareketi, bugün (6 Ocak Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın iÅŸgalden kurtarılmasının tüm Müslümanların üzerine farz olduÄŸunu ve bu görevi terk etmenin caiz olmadığını belirtti.

Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın ancak cihat ve direniÅŸ yoluyla iÅŸgalden kurtarılabileceÄŸine dikkat çeken Hamas, “Mescid-i Aksa’yı ziyaret aÅŸkımız iÅŸgal rejimiyle iliÅŸkileri normalleÅŸtirmeye gerekçe olmamalı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.