Hamas ile İslami Cihat hareketleri liderleri görüştü

  • 19 Aralık 2021
  • 284 kez görüntülendi.
Hamas ile İslami Cihat hareketleri liderleri görüştü

Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale ve Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas lideri Halid Meşal, Beyrut’ta biraya geldiler.

İslami Cihat Genel Sekreteri görüşmede, bu hareketin işgal ile mücadele ve Filistin topraklarını kurtarmak ve haklar ve kutsalların iadesi için yegane yol olarak direniş seçeneğine bağlı kaldığını belirtti.

Görüşmede Nahale ile Meşal, Filistin meselesine ilişkin son gelişmeler, ulusal konular, Filistin’de milli birlik ve direniş, Mescid-i Aksa, Kudüs’ü özgürleştirme, Gazze ablukasını kırma ve mülteci Filistinliler’in durumu gibi başlıkları ele aldılar.

Hamas ile İslami Cihat liderleri görüşmede ikili ilişkilerin güçlenmesi ve Filistin toprakları içinde ve dışında işbirliği ve işgüdüm düzeyinin arttırılmasının gerekli olduğunu vurguladılar.

Nahale ile Meşal ayrıca, Lübnan’ın güneyindeki el Burc Eş-Şimali kampındaki katliamı kınayarak, Filistinli göçmenlerin kaldığı kampların güvenlik ve istikrarının korunmasını istediler.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal yaptığı bir konuşmada, hareketlerinin Lübnan’ın egemenliğine saygı duyduğunu ve Burc Eş-Şimali mülteci kampında işlenen cinayet yüzünden Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarının bir çatışma alanına dönüştürülmeyeceğini söyledi.

Fetih örgütüne bağlı Ulusal Güvenlik Güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit edilenlerin aileleriyle görüşen Halid Meşal; “Hamas liderliği sizinle birlikte olmak ve maruz kaldığınız musibet sebebiyle sizi teselli etmek için geldi. Biz vatan toprağına dönünceye kadar Lübnan topraklarında misafir durumundayız.” diye konuştu.

Meşal, bu ümmetin tarihini ve medeniyetini şehitlerin yazdığını dile getirerek, “Her zaman şehitlerin ailelerinin yanında olmamız bize gurur olarak yeter.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.