HAMAS: İran İslam Cumhuriyeti ile en iyi ilişkilere sahibiz

  • 31 Ağustos 2018
  • 1.333 kez görüntülendi.
HAMAS: İran İslam Cumhuriyeti ile en iyi ilişkilere sahibiz

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi başkan yardımcısı Halil El-Hayye, HAMAS ve İran İslam Cumhuriyeti ilişkilerinin en iyi düzeyde olduğunu söyledi.

Halil el’Hayye, HAMAS’ın İran’la ilişkileriyle iftihar ettiğini belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin Filistin halkının hamisi olduğunu söyledi.

Hayye, HAMAS’ın başta direniş mihveri olmak üzere bütün taraflarla ilişkileri en iyi düzeye getirme hedefinde olduğunu söyledi.

HAMAS’lı yetkili, Amerika ve siyonist İsrail’in Fars Körfezi havzası Arap ülkeleri, Ürdün ve Mısır’la, İran İslam Cumhuriyetine karşı koymak için NATO benzeri  siyasi ve güvenlik koalisyonu oluşturmasına da temasla, ‘HAMAS, kesinlikle böyle bir duruma karşıdır’ dedi.

HAMAS sözcüsü Sami Ebu Zuhri de, son zamanlarda yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyetini diğerlerinden ayıran özellik, İran’ın çok açık bir şekilde Filistin davasını desteklemesi olduğunu söylemişti.

(Bu arada El-Hayye, Hamas’ın 2011’de imzalanan anlaşma temelinde bir uzlaşı istediğini ifade etti.

Filistinli Gazeteciler Forumu’nun dün (30 Ağustos Perşembe) düzenlediği etkinlikte konuşan El-Hayye, Hamas’ın sorunlarla mücadele edebilecek ve bölünmüşlük halini sona erdirecek bir uzlaşı hükümeti istediğini söyledi.

Genel seçimlerin yapılmasının zaruri olduğunu belirten El-Hayye, seçimlerin hemen yapılmasını ve Birleşmiş Milletler’in gelip seçimlerde gözlemci olmasını istediklerini ifade etti.

Uzlaşı girişiminin yerinde saymasının sebebinin Abbas’ın inadı olduğunu kaydeden El-Hayye, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılmasına karşı çıkanın Filistin Yönetimi, Fetih ve Abbas olduğunu bildirdi.

Uzlaşının Hamas için stratejik bir seçenek olduğunu hatırlatan El-Hayye, Filistin Yönetimi’nin Gazze Şeridi’ne uyguladığı yaptırımların Filistin halkının sırtına vurulmuş bir hançer olduğunu söyledi.)

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.