“Hamas, İşgale Karşı Oluşturulacak Herhangi bir İttifaka Olumlu Yaklaşacaktır”

  • 14 Eylül 2019
  • 632 kez görüntülendi.
“Hamas, İşgale Karşı Oluşturulacak Herhangi bir İttifaka Olumlu Yaklaşacaktır”

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Husam Bedran, hareketlerinin işgale karşı bir ulusal ittifak oluşturmaya katkıda bulunabilecek fikirlere olumlu yaklaşacağını belirtti.

Bedran, bugün (14 Eylül Cumartesi) yaptığı basın açıklamasında bazı ulusal direniş gruplarından Filistin’deki siyasi krizden çıkmaya ağırlık veren fikirler ve girişimler olduğunu dile getirdi.

Bedran, ulusal ittifakın temel amaç olduğunu, Hamas’ın da bütün gücüyle bunun için çalıştığını, mevcut bölünmüşlüğün devam etmesini, derinleşmesini ve kökleşmesini de kabul etmeyeceğini söyledi.

Bedran; “Bu girişimlerin, özellikle siyasi ufkunun tıkanmasından ve işgal rejimiyle görüşme projesinin sonuç vermemesinden sonra Fetih hareketinden de karşılık ve olumlu kabul bulmasını umuyorum” dedi.

Bedran, işgal rejiminin Gazze’ye her saldırısında çatışmanın kurallarını ve direnişin geçmiş dönemde uzun bir süre kendisine karşı oluşturduğu denge unsurlarını değiştirmeyi amaçladığına dikkat çekerek Gazze’deki Filistin halkının ve direnişinin çatışmanın kurallarının değiştirilmesine asla izin vermeyeceğini belirtti.

Bedran, Hamas’ın ateşkes uzlaşması konusundaki tutumunun sabit olduğunu ancak işgal yönetiminin bunu birçok kez ihlal ettiğini, bunların sonuncusunun da dün Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne katılanlara yönelik saldırılar olduğunu dile getirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.