Hamas Kudüs eylemine övgüde bulundu

  • 06 Aralık 2021
  • 196 kez görüntülendi.
Hamas Kudüs eylemine övgüde bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dün akşam saatlerinde işgal altındaki Kudüs’te Filistinli genç Muhammed Ebu Selime’nin şehit edilmesindeki son Siyonist vahşeti kınadı.

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinli gencin Kudüs’te feda eylemiyle yeni bir kahramanlığa imza attığını söyledi.
Kudüs kentinin işgalcileri kovmak, Filistinli ve Arap kimliğini korumak için savaştığını bildiren Kasım, işgalcilerle sürdürülen savaşın Filistin halkı özgürlük, topraklarına geri dönüş ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma hedeflerini gerçekleştirinceye kadar devam edeceğini belirtti.
Kudüs’te dökülen şehit kanının kentin kimliğini muhafaza edeceğini ve kenti işgalcilere karşı koruyacağını kaydeden Kasım, “Bugün Kudüs şehidinde kendini gösteren büyük fedakârlıklar, Filistinlilerin kutsal mekânlarını işgalden arındırmak ve Siyonist sömürgeciden kurtulup özgürlüğe kavuşmak için bedel ödemeye hazır olduklarının kanıtıdır” dedi.
İşgal güçleri dün akşam saatlerine doğru Kudüs kenti Babu’l-Amud bölgesinde Filistinli bir genci bıçaklama eylemi gerçekleştirdiği gerekçesiyle yargısız infaz etti.
Filistinli aktivistlerin yayınladığı videoda, işgal güçlerinin silahsız bir gencin üzerine vahşice ateş açtıkları ve çevredeki Filistinlilere saldırdıkları görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.