Hamas: Kudüs fırtınası, direniş yaklaşımının doğruluğunun kanıtıdır

  • 25 Nisan 2021
  • 456 kez görüntülendi.
Hamas: Kudüs fırtınası, direniş yaklaşımının doğruluğunun kanıtıdır

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi Husam Bedran, “İşgal altındaki Kudüs’te özellikle de Mescidi Aksa yakınlarındaki fırtına, bizim her zaman söylediğimizi, genelde Filistin halkımızın özelde ise Kudüslülerin, direniş meşalesini yakmaya ve bulundukları her yerde işgalcilerle çatışmalara girmeye kadir olduğunu doğruluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamalarda bulunana Hamaslı yönetici Bedran, siyasi ve diplomatik girişimlerin beyhude olduğunu ve işgalci İsrail’in sadece savaş dilinden anladığını belirterek, “Kudüs’te yaşanan olaylar, direniş yaklaşımının ne denli doğru olduğunun apaçık delilidir.” dedi.

Açıklamalarında Bedran, “Birkaç gündür yaşanan gelişmeler, ulusal bir halk hareketin parçasıdır. Gençlerin Kudüs’te başlattığı bu kahramanlık destanı, işgal rejimini ve aşırılık yanlısı ırkçı yerleşimcilerin sinsi planlarını bozmak için büyük bir fırsattır, devamı getirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail’in, seçimleri engellenmek başta olmak üzere gayrimeşru uygulamalarıyla başa çıkmanın ancak kitlesel direnişle mümkün olacağını ve İsrail’e geri adım attırmanın başka yolunun bulunmadığını aktaran Bedran, “Kudüs meydanlarında direnen tüm Filistinlileri selamlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimci örgütlerin, Mescidi Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları üzerine onlarca Kudüslü direnişçi, perşembe akşamı saatlerinde Bab el-Amud bölgesine akın etti. Filistinlilerin yerleşimci karşıtı tepkileri ve işgal güçlerinin müdahalesi sonucu ortalık bir anda alev aldı, şiddetli çatışmalar yaşandı.

Mübarek Ramazan ayının onuncu gününün idrak edildiği evvelki gün (22 Nisan Perşembe) akşam Kudüs sokakları, işgal ve Yahudi yerleşimciler karşıtı büyük bir direnişe tanıklık etti. İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün ana kapılarından biri olan Bab el-Amud (Şam Kapısı) meydanı savaş alanına döndü. Irkçı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını protesto eden onlarca Filistinli genç yaralandı.

Bölgede yaşanan gerilimi yakından takip eden Filistin Kızılayı tarafından konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi çevresindeki işgal güçlerinin sert müdahalesi sonucu yaralanan Filistinli sayısının 105’e yükseldiği, 21’inin tedavi edilmek üzere yakın hastanelere nakledildiği, birinin ise başından vurulduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.