Hamas: “Kudüs İntifadası İşgale Karşı Tek Saf Olmak İçin İyi Bir Fırsat”

  • 14 Aralık 2015
  • 770 kez görüntülendi.
Hamas: “Kudüs İntifadası İşgale Karşı Tek Saf Olmak İçin İyi Bir Fırsat”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs İntifadası’nın safları birleştirme, intifadanın etrafında birleşme ve sürdürülmesini destekleme, işgalciyle koordinasyona son verme, hiçbir söz ve anlaşmaya uymayan, Filistin halkının hak ve hukukunu tanımayan düşmanla sürdürülen barış serabından dönme için iyi bir fırsat olduğunu belirtti.

Kuruluşunun 28’inci yıldönümünde yaptığı açıklamada Hamas, Kudüs’ün taşların menzilinde olduğuna dikkat çekerek Kudüs’ün Filistin’i özgürleştirme projesinde ciddi bir yerinin olduğunu, bunun silahlı direniş dâhil her türlü direnişi harekete geçirdiğini kaydetti.

Kuruluşunun 28.yıldönümü münasebetiyle bugün (14 Aralık Pazartesi) basın açıklaması yapan Hamas hareketi, Filistin topraklarının nehirden denize kadar İslam toprakları olduğunu, Filistin halkının bulunduğu her karış topraktan istifade etmenin öncelikle bu halkın hakkı olduğunu, terk ettiği topraklara dönmenin ise bireysel ve sosyal bir hak olduğunu hatırlattı.

Hamas hareketi yayınladığı açıklamada, “Kudüs işgalciyle savaşımızın özünü oluşturuyor. Çünkü kutsallığını akidemizde yer alan dini konumundan ve bu uğurda verilen şehit kanlarından almaktadır. Bir tek karış toprağı için kimseyle pazarlık yapmayız. Filistin ümmetin onurlu ve şerefli insanlarının boynunda bir emanettir. Herkesin işgalciyi buradan çıkarma işine destek vermesi gerekir. Hamas, burayı özgürleştireceklerin başında yere almaya devam edecek. Hamas silahını sadece işgalciye çevirecek” dedi.

Hamas yaptığı açıklamada, esirlere, Batı Yaka ve Kudüs’te intifadayı sürdüren kahramanlara, Filistin dışında yaşamak durumunda kalanlara ayrı ayrı mesaj göndererek, bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekten kaçınmayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.