Hamas, Libya’da Mısırlı 21 Kıpti’nin Boğazlanarak Öldürülmesini Kınadı…

  • 16 Şubat 2015
  • 723 kez görüntülendi.
Hamas, Libya’da Mısırlı 21 Kıpti’nin Boğazlanarak Öldürülmesini Kınadı…

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Libya’da 21 Kıpti’nin boğazlanarak öldürülmesi olayını kınayarak, olayın İslam’ın imajına zarar veren çirkin bir cinayet olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi bugün (16 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, cinayetin İslam’ın ilkelerine ve hoşgörüsüne saldırı olduğu, gerek Müslüman ve gerekse Hıristiyan olsun İslam’ın kendilerine sağladığı huzur ve güven ortamında yüzlerce yıldır aynı topraklarda yaşayan Araplar arasındaki bağları tahrip ettiği ifade edildi.

Hamas Hareketi, İslam’ın sadece kendilerine saldıranlara ve haklarını gasp edenlere karşı savaşmayı emrettiğine dikkat çekti.

Kendisine “Halifenin Askeri” adını veren bir örgüt, Libya’da Mısırlı 21 Kıpti’yi keserek öldürdüğünü gösteren bir video yayınlamıştı.

İslami Cihad Hareketi de bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride cinayeti kınayarak, cinayetin Mısırlılardan ve masum Kıptilerden önce İslam’ı hedef aldığını söyledi.

İslam’ın akidesiyle ve hoşgörülü şeriatıyla bu tür cinayetlerden uzak olduğunu belirten İslami Cihad Hareketi, Mısır’a ve kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.