HAMAS lideri: Gazze’de muhasara kırılmanın eşiğinde

  • 01 Haziran 2021
  • 349 kez görüntülendi.
HAMAS lideri: Gazze’de muhasara kırılmanın eşiğinde

Hamas hareketinin Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar, terör rejimi İsrail’in 15 yılı aşkın süredir uyguladığı Gazze’deki muhasaranın kırılma aşamasına gelindiğini söyledi.

Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil’in başkanlığındaki Mısır güvenlik heyetiyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında Hamaslı lider es-Sinvar, “Bizden çalınan haklarımızı geri almaya gücümüzün yettiğine olan inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Irkçı İsrail’in Filistin topraklarındaki işgaline son vermek ve ana vatanlarından uzaklaştırılan Filistinli mültecilerin topraklarına dönmelerini sağlamak için mücadeleye devam edeceklerini belirten es-Sinvar, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Mısırlı yetkililerle varılan ateşkesi istikrara kavuşturmanın ve halkımıza yönelik ırkçı rejim İsrail saldırılarını engellemenin tüm detaylarını görüştük. Keza direniş güçlerimizin, eskiye nazaran bin kat daha iyi olduğunu ve herhangi bir saldırganlığı püskürtmek için ellerinin tetikte olduğunu teyit ettik. Mısırlıları ve dünya liderlerini, Filistin arenasındaki fünyeleri ortadan kaldırmaya ve işgalcilerin Mescidi Aksa’ya yönelik gayrimeşru uygulamalarını engellemeye davet ettik. Mısırlı heyetle, işgal ordusunun talan ettiği Gazze Şeridi’nin yeniden imarı meselesi ve bu bağlamdaki uluslararası fonları masaya yatırdık. Bunun yanı sıra Gazze’ye uygulanan ambargoyu kırmaya ve insanlarımıza iyi bir yaşam fırsatı sunmaya çok yakınız.”

Diğer taraftan işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde pazartesi günü Fetih yetkilileriyle görüştükten sonra dün Gazze’ye geçen Mısırlı heyet, burada Hamas yetkilileriyle bir araya geldi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil başkanlığındaki heyet ile yaptıkları görüşmenin detaylarını paylaştı.

Görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında el-Hayye, görüşme sırasında, son zamanlarda bölgede yaşanan gerilim, siyonist yerleşimcilerin kutsal mekanları hedef alan saldırıları ve İsrail’in başta Şeyh Cerrah Mahallesi olmak üzere Gazze, Kudüs ve işgal altındaki diğer Filistin kentlerine yönelik saldırılarının durdurulması konularının ele alındığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.