Hamas Lideri İsmail Heniyye’den ‘İlhak Kararı’na karşı çağrı

  • 12 Temmuz 2020
  • 468 kez görüntülendi.
Hamas Lideri İsmail Heniyye’den ‘İlhak Kararı’na karşı çağrı

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, ırkçı İsrail’in Batı Yaka’yı ilhak planının yürürlüğe geçmesini önlemek için uluslararası toplum ve kuruluşlara çağrıda bulundu.

AA’nın haberine göre, İsmail Heniyye, terör rejimi İsrail’in Filistin topraklarını tamamen parçalama ve yoketme planına karşı bütün İslam ve Arap dünyasının da ortak bir tutum sergilemesi çağrısında bulundu.

Heniyye bu arada ırkçı İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria’da şehit edilen Filistinli İbrahim Ebu Yakup’un (29) ailesini telefonla arayarak taziye dileklerini iletti.

Şehidin kanının yerde kalmayacağını dile getiren Heniyye, İsrail katilinin hak ettiği ağır cezayı en yakın zamanda alacağından hiç kuşku duymadığını belirtti.

Öte yandan Gazze Ablukası ile Mücadele Halk Komitesi, işgalci İsrail’in 2014’te düzenlediği saldırı sonucu Gazze Şeridi’nde yıkılan 2000 ev ve iş yerinin 6 yıldır yeniden imarı beklediğini açıkladı.

Gazze Ablukası ile Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin 2014 yılında Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısında 500’den fazla fabrikanın ciddi manada zarar gördüğünü belirtti.

Filistin’de 2006’da yapılan seçimleri Hamas’ın kazanmasının ardından İsrail rejimi adeta çıldırmış ve akıl almaz uygulamalara imza atmıştı.  İşgal yönetiminin gayrimeşru ablukası altında ezilen Gazze, son 14 yılda 3 büyük İsrail saldırısının hedefi oldu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.